Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-15-2004, 01:43 PM
Oroz Oroz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: México
Posts: 259
Default How many inputs simultaneously?

Hi everyone!

I´m planning to buy a HD2 Accel system with 192 I/O and a Apogee Rosetta 800(192k) but I´m a litlle confused, how many inputs (simultaneously) will I have?
What do you think about the Rosetta 800? Does it sound like de AD-8000? Exactly, how do you connect the X-HD card (for direct connection of the Rosetta and 192)?
Thank you.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-15-2004, 01:53 PM
Vaphoron Vaphoron is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Frederick, MD
Posts: 2,539
Default Re: How many inputs simultaneously?

You will get 8 analog ins on the Rosetta 800 and 8 analog ins on the 192 I/O for a total of 16 analog inputs. You will also have 8 digital inputs on the 192. The X-HD card goes inside the Rosetta 800 and connects directly to the 192 I/O expansion slot or the HD Core or Accel card.
__________________
- Jason
Reply With Quote
  #3  
Old 07-15-2004, 01:55 PM
xsane xsane is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 82
Default Re: How many inputs simultaneously?

HD1 Accel = 32
HD2 Accel = 64
HD3 Accel = 96

The X-HD card is placed inside the Rosetta and connected like any other interface via the DigiLink cable, it's straight forward and simple, you literally CAN'T mistake it.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-15-2004, 03:07 PM
Oroz Oroz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: México
Posts: 259
Default Re: How many inputs simultaneously?

Thanks, but this is also why I get confused, someone says 8 analog via the 192 + 8 analog via the Rosetta + 8 digitals= 24 inputs simultaneously, and others say 64 inputs, so I´m confused jejeje, which is it?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-15-2004, 04:03 PM
Vaphoron Vaphoron is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Frederick, MD
Posts: 2,539
Default Re: How many inputs simultaneously?

Your HD2 Accel system is capable of having up to 64 inputs assuming you have enough audio interfaces. You can connect up to 32 channels of I/O per HD card. So, with a 192 and Rosetta 800, you have 16 analog and 8 digital ins and you can add more interfaces if you need more inputs.
__________________
- Jason
Reply With Quote
  #6  
Old 07-15-2004, 04:04 PM
tlester tlester is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Jacksonville, FL
Posts: 549
Default Re: How many inputs simultaneously?

OK... I understand your question and will answer it.

With the gear that you are purchasing or have purchased, you can PHYSICALLY input 16 Analog and 8 digital simultaniously.

-Tom
__________________
http://SpeakRecords.COM
Reply With Quote
  #7  
Old 07-15-2004, 04:59 PM
Oroz Oroz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: México
Posts: 259
Default Re: How many inputs simultaneously?

Thanks to all for the replies!
Reply With Quote
  #8  
Old 07-15-2004, 11:34 PM
auxsend1 auxsend1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 871
Default Re: How many inputs simultaneously?

Remember that you can also add a 192AD expansion card to your 192 I/O for an additional 8 analog inputs.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-16-2004, 12:46 AM
xsane xsane is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 82
Default Re: How many inputs simultaneously?

Quote:
Remember that you can also add a 192AD expansion card to your 192 I/O for an additional 8 analog inputs.
For a total of 16 inputs...
Reply With Quote
  #10  
Old 07-16-2004, 09:24 AM
Oroz Oroz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: México
Posts: 259
Default Re: How many inputs simultaneously?

Thanks everyone! I think a finally got it jejeje. I think I was confused with the digital connection between the 192 I/O and the Rosetta (for example via AES/EBU), I think that way it would take 8 of the 16 available inputs in the 192 but with the X-HD is like having another digidesign interface, you got the 16 channels of the 192 (16 analog with the 192AD expansion card or 8 analog and 8 digital) and another 8 analog inputs with the Rosetta for a total of 24 inputs simultaneously. Right?

So let´s say that I buy the 192AD expansion card and Rosetta, would I be able to connect a TC Electronic 3000 and a Lexicon PCM 91 via the digital inputs(AES/EBU)? I mean in a recording session would I be able to connect 24 analog inputs and send reverb to the headphone mix?

Sorry for all the trouble! jejeje.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can 192 I/O run 16 adat inputs simultaneously? ynor General Discussion 2 02-05-2011 01:08 PM
Using 003 and 11R inputs simultaneously? 00011011 Eleven Rack 2 10-18-2010 08:48 PM
Using S/PDIF and Optical Inputs Simultaneously Gorbies 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 10-08-2009 06:02 PM
stage inputs and HD playback simultaneously eytan VENUE Live Sound Systems 4 06-29-2009 10:42 AM
using all 8 inputs and spidf simultaneously sgmarshall 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 12-01-2005 01:39 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com