Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-28-2015, 06:01 PM
marcnyc marcnyc is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Posts: 176
Default PT not launching due to iLok connectivity issues?

I am having some strange problems with PT not launching and either hanging on launch or going to an iLok window that says "Service Temporarily Unavailable (due to maintenance or other kind of outage).

I did just install two new plugins and I was about to launch PT to test them out, however I don't see why PT wouldn't just launch without those plugins or with those plugins in demo mode...

I did not notice that the ilok.com website is acting sluggish and not letting me log in there either, but I just can't imagine this happening when I am with a client and I need to get to work and I can't only because I have no internet or there is some issues with the ilok service...

what can I do?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-28-2015, 06:28 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 6,407
Default Re: PT not launching due to iLok connectivity issues?

Some, any, system info is a must, and you provided none. But a shot in the dark, if you're on Windows, (you didn't specify) make sure you disable USB power management.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-28-2015, 06:44 PM
marcnyc marcnyc is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Posts: 176
Default Re: PT not launching due to iLok connectivity issues?

I'm so sorry.

I am on a MacBook Pro (Retina, 15-inch, Late 2013) running a 4 days old fresh install of OS X El Capitan and 3 day old fresh instal of PT HD 12.4

PT was running and opening fine yesterday.

Today I installed the latest versions of McDSP plugins and iZotope plugins and after that I can't seem to start PT anymore. I don't think it is the fault of the installers, it seems to be an issue with the iLok service...

I keep getting weird errors on launch... all related to iLok... I am attaching 3 screenshots of 2 scenarios:
Reply With Quote
  #4  
Old 12-28-2015, 06:47 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 6,407
Default Re: PT not launching due to iLok connectivity issues?

Uninstall those 2 and see if it behaves again? Side note: I-lok was doing some year-end maintenance. Highly likely this is the root of the problem.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-28-2015, 06:54 PM
Wall2Wall Wall2Wall is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Starling City
Posts: 765
Default Re: PT not launching due to iLok connectivity issues?

iLok has been down all day.

duc.avid.com/showthread.php?t=376031
Reply With Quote
  #6  
Old 12-28-2015, 07:02 PM
marcnyc marcnyc is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Posts: 176
Default Re: PT not launching due to iLok connectivity issues?

thanks for your help
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi003 Connectivity Issues terrorstorm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-09-2014 02:33 PM
Please help with 003 connectivity issues! toddamo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 08-03-2013 10:00 AM
Please help with 003 connectivity issues! toddamo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-15-2013 11:44 AM
WIN & Onyx 820i connectivity issues? filosofem Windows 22 03-08-2012 09:10 PM
ua 4710-d ADAT connectivity issues sete090 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-07-2011 08:31 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com