Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-07-2019, 11:32 AM
amiller amiller is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Phoenix, AZ USA
Posts: 215
Default 911! Anyone know the power supply for D Command?

My power supply blew up this morning. Anyone know the kind used for the D Command by chance?
__________________
PT 12.7 HDX 2/Mac OS 10.10.5
2012 Mac Pro 3.46GHZ/64GB RAM
Reply With Quote
  #2  
Old 01-07-2019, 02:17 PM
mixboy bob mixboy bob is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 569
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Here you go!!

I have replaced 2 of mine with this. There are 3 supplies in each unit, so make sure it's the right one!

https://power.sager.com/snp-z10b-3979628.html

Good luck!

Rob Burrell
aka mixboy
__________________
http://www.robburrell.com

PTHD Ultimate/Eucon (latest betas) / Mac Studio Ultra 128GB RAM / Aja T-Tap / Sonnet M.2 4x4 PCIe 8TB / Focusrite 16Line / MTRX Studio / UAD Octo / 32 channel S1 & Dock (5) 2019 Fire HD 10 / Dolby Atmos 9.1.4 /Mastering Suite / 13.0 Sony 360RA
Reply With Quote
  #3  
Old 01-08-2019, 12:16 PM
amiller amiller is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Phoenix, AZ USA
Posts: 215
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Actually found the same thing, thanks! Turns out it was a bad chip. Overnighted a new one and BAM, back up and running as of just now!
__________________
PT 12.7 HDX 2/Mac OS 10.10.5
2012 Mac Pro 3.46GHZ/64GB RAM
Reply With Quote
  #4  
Old 01-09-2019, 03:19 AM
Will Russell's Avatar
Will Russell Will Russell is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Newfield, NY (Ithaca)
Posts: 1,152
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Quote:
Originally Posted by amiller View Post
Actually found the same thing, thanks! Turns out it was a bad chip. Overnighted a new one and BAM, back up and running as of just now!
A bad chip? Where?
__________________
Will Russell
Electric Wilburland Studio
https://linktr.ee/wilburland
M1MAX Mac Studio OS 14.4.1, PT2024.3, HDX, S1/Dock
M1 PRO MacBook Pro OS 14.4.1, PT2024.3, BabyFacePro FS
Reply With Quote
  #5  
Old 01-24-2019, 12:39 AM
Jeezer Jeezer is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: GB
Posts: 75
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Always check capacitors on PSUs (virtually 'free' if you can solder) before buying whole new PSUs.

Easy to check, easy to change and in 8/10 cases it'll be a cap that's gone bad or is going bad.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-13-2020, 05:20 AM
alejandro7419 alejandro7419 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2020
Location: Amsterdam The Netherlands
Posts: 4
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Quote:
Originally Posted by mixboy bob View Post
Here you go!!

I have replaced 2 of mine with this. There are 3 supplies in each unit, so make sure it's the right one!

https://power.sager.com/snp-z10b-3979628.html

Good luck!

Rob Burrell
aka mixboy
Hi Rob, I am about to order the same SNP-Z10B Led PSU you bought.

I did noticed that the output of the original PSU of the D-Command has 6 pins and the one you bought has 10 pins.
do you remember which pins did you have to skip when you installed them?
see picture below :

Thanks a lot
Attached Images
File Type: jpg SNP-Z10B.jpg (52.0 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #7  
Old 06-09-2020, 11:11 AM
Third Eye Studios Third Eye Studios is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Albuquerque, NM USA
Posts: 1,936
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Quote:
Originally Posted by alejandro7419 View Post
Hi Rob, I am about to order the same SNP-Z10B Led PSU you bought.

I did noticed that the output of the original PSU of the D-Command has 6 pins and the one you bought has 10 pins.
do you remember which pins did you have to skip when you installed them?
see picture below :

Thanks a lot
Bumping this thread to see if you got your answer?? In case I need to replace mine in the future. Thanks!
Reply With Quote
  #8  
Old 06-11-2020, 04:00 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,696
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Quote:
Originally Posted by Third Eye Studios View Post
Bumping this thread to see if you got your answer?? In case I need to replace mine in the future. Thanks!
Hi,


SNP-Z107 Faders

SNP-Z10B Led

SNP-9544 Logic



Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-12-2020, 12:03 PM
Third Eye Studios Third Eye Studios is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Albuquerque, NM USA
Posts: 1,936
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Quote:
Originally Posted by crizdee View Post
Hi,


SNP-Z107 Faders

SNP-Z10B Led

SNP-9544 Logic



Chris
Thanks for that! Do you know, are the logic and LED PSU's controlling the Xmon functions??
Reply With Quote
  #10  
Old 12-01-2019, 01:14 PM
elonn elonn is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1
Default Re: 911! Anyone know the power supply for D Command?

Is someone know how to open the dcommand to access to the power supply module. Is there a video somewhere in the web (I didn’t find it ).

Thanks to all member of that group.

Eric Lonni
Re recording mixer with a dcommand with the same problem as yours.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Command 8 Power supply davpond Buy & Sell 2 12-06-2019 08:06 AM
Where can i buy a Power Supply for my D-Command ? francois ICON & C|24 21 02-28-2019 05:28 PM
Command 8 Power Supply question MarkH ProControl, Control|24, Command|8 6 09-20-2017 05:11 PM
Command|8 Power Supply? stuseattle ProControl, Control|24, Command|8 5 05-03-2012 04:33 AM
Command 8 Power Supply infernojs ProControl, Control|24, Command|8 3 10-03-2005 12:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com