Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-22-2013, 12:58 PM
indrama indrama is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Far West
Posts: 23
Default Neverending problems PT10.3.7 installation on Mountain Lion

Hi,

I'm facing big issues since I want to install PT10.3.7 on my new iMac. Here is the story.

I used Migration Assistant to transfert data from an iMac Snow Leopard where PT10.0.0 were installed to a brand new iMac Mountain Lion. I uninstalled PT10.0.0 to install v10.3.7. Installed drivers for my Digi003 rack and iLok licence manager. Updated all my plugins.

First problem I had was some Avid Virtual instruments were missing. So I installed Avid Virtual Instruments. Then Hybrid 1.6 asked for authorization (common issue) so I deleted all Hybrid files to install v1.5.2 then update it to v1.5.3 that is fully compatible with PT10.3.7. but installation was not possible because "hybrid was already installed" (?????)

PT clean uninstallation > installation

Second problem was Avid CoreAudio was not auto-launching when it supposed to (when playing VLC for example). Tried to solve it... in vain.

PT clean uninstallation > installation

I had a third problem when I wanted to launch PT. I got this: "Impossible to create a document because of Assertion in "/Volumes/Development/ws.ProTools_10.3.7/AlturaPorts/DFW/MacBuild/../Views/UMenu.MacOS.mm", line 1351."

PT clean uninstallation > installation

Another problem during PT installation. AudioMIDI crashed twice.

PT clean uninstallation > installation (with Midi IO drivers previously installed)

Now I opened a session and realized there is another I/O issue. My 003 is detected but I no longer have all the analog inputs/outputs.

I try to get my computer ready for three days now, hoping to get answers and help on forums. I'm tired and I don't know how to fix that. Actually, I would like to start again from migration (I mean use Migration Assistant again) but I think it'd cause more issues since the new iMac has already data??? I'm stuck, I cannot work, I don't know what to do…. I NEED HELP!

Thanks a lot!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-22-2013, 01:08 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Neverending problems PT10.3.7 installation on Mountain Lion

A) please stop cross-posting
B) I think your OS is damaged, try downloading and running the combo updater for the version of 10.8 you have
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 10-22-2013, 01:18 PM
indrama indrama is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Far West
Posts: 23
Default Re: Neverending problems PT10.3.7 installation on Mountain Lion

Thanks Craig, and sorry for the double post.
Do I have to remove/delete something before?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-22-2013, 03:41 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Neverending problems PT10.3.7 installation on Mountain Lion

running the Combo, no
just run it and it should patch any broken parts of the OS
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #5  
Old 10-23-2013, 05:19 AM
eesn eesn is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: london
Posts: 157
Default Re: Neverending problems PT10.3.7 installation on Mountain Lion

Quote:
I used Migration Assistant to transfert data from an iMac Snow Leopard where PT10.0.0 were installed to a brand new iMac Mountain Lion.
... and herein lies your problem.


PT 10 works great under OS X Mountain Lion. It's best to install it fully and from scratch. The same is recommended for your plugins. Much as Migration Assistant will try to transfer apps and assets, many apps and plugins are tied to your machine ID, which will have changed, so best case they will be deauthorised. Spare yourself the headaches and do a clean install.

Regarding the problem at hand, run Disk Utility and repair permissions. Updates sometimes mess up OS X itself.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-23-2013, 05:56 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,879
Default Re: Neverending problems PT10.3.7 installation on Mountain Lion

Quote:
Originally Posted by eesn View Post
... and herein lies your problem.


PT 10 works great under OS X Mountain Lion. It's best to install it fully and from scratch. The same is recommended for your plugins. Much as Migration Assistant will try to transfer apps and assets, many apps and plugins are tied to your machine ID, which will have changed, so best case they will be deauthorised. Spare yourself the headaches and do a clean install.

Regarding the problem at hand, run Disk Utility and repair permissions. Updates sometimes mess up OS X itself.
There's a reason it's often called Migration Assassin - nice idea but not to be depended on and causes too many headaches as the op is finding.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #7  
Old 10-23-2013, 06:06 AM
indrama indrama is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Far West
Posts: 23
Default Re: Neverending problems PT10.3.7 installation on Mountain Lion

Thanks. Yes I've had to reauthorize some of my plugins. So if combo updater doesn't solve anything, I'd have to format the HD then reinstall Mountain Lion and everything?
Reply With Quote
  #8  
Old 10-23-2013, 07:32 AM
indrama indrama is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Far West
Posts: 23
Default Re: Neverending problems PT10.3.7 installation on Mountain Lion

Ok. I clean uninstalled PT. Once permissions repaired, I installed combo updater. Then I installed iLok licence manager, 002_003 drivers, and Pro Tools. Again, CoreMIDI crashed during the installation. PT was successfully installed tho.

Here is the crash report if it can help (for download): https://dl.dropboxusercontent.com/u/...20CoreMIDI.rtf

Clean install in progress...

Last edited by indrama; 10-23-2013 at 09:04 AM.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-23-2013, 11:35 AM
indrama indrama is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Far West
Posts: 23
Default Re: Neverending problems PT10.3.7 installation on Mountain Lion

Ok, clean install is done. I installed iLok licence manager, 002_003 drivers, PT 10.3.7 then Avid Virtual Instruments and Hybrid v1.5.2 then updated it to v1.5.3.
Everything is ok but Hybrid has no library/presets. I searched the Hybrid folder but it is not there. Where can I find it?
Reply With Quote
  #10  
Old 10-23-2013, 02:24 PM
indrama indrama is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Far West
Posts: 23
Default Re: Neverending problems PT10.3.7 installation on Mountain Lion

Also, I have Music Production Toolkit II and I noticed that some plugins were not in the plugin lists in PT such as Soundreplacer, Joe Meek EQ/comp, Essential Tune, Purple Audio MC77, Fairchild 660, Melodyne Essential, Bombfactory (except BF76) and I have the free version of Eleven only. Do I have to download MP Toolkit II?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Neverending problems PT10.3.7 installation on Mountain Lion indrama Pro Tools 10 9 10-24-2013 06:04 AM
What's the best version of PT10 for Mountain Lion? icenet Pro Tools 10 1 09-20-2013 07:26 PM
Mountain Lion OSX & PT10? larsongs Pro Tools 10 15 01-20-2013 02:42 AM
OSX Version Test (PT10 not good for Mountain Lion) snipertango macOS 3 11-20-2012 03:12 PM
New imac pt10 with 003 and mountain lion drewblue macOS 0 10-23-2012 04:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com