Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-06-2004, 10:28 PM
Naagzh Naagzh is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,175
Default Pre-roll record won\'t work...

In a session today I was recording vocal a new vocal track using a six-bar pre-roll. We did one pass, and then I switched to destructive record mode. When I clicked the play button (record was flashing in the transport window), the song started to play, but the record button stopped blinking, and so nothing could be recorded. The track was still record-enabled.

I saved and closed the session and PT, trashed preferences, and then re-opened the session. No luck.

I went back to normal (non-destructive) record mode, and still the same problem. Then, I disengaged the pre-roll and everything worked fine.

Why would this happen? Did I unknowingly alter a setting?

By the way:
Mac OS 10.3.2
PTLE 6.4
__________________
002R PT7.3.1
MacBook Pro 2.33
OS 10.4.8
Reply With Quote
  #2  
Old 10-07-2004, 09:28 AM
max cooper max cooper is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 438
Default Re: Pre-roll record won\'t work...

In the Operations menu, there's a Pre/Post-roll Playback setting...did you change it possibly? Also, when I record with a pre-roll, I don't really think about it consciously, but I think I press both record and play on the control surface, not just play. It won't record before your punch-point, and even if it does, there's undo.
__________________
664 The Neighbor of the Beast
Reply With Quote
  #3  
Old 10-07-2004, 11:08 AM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,491
Default Re: Pre-roll record won\'t work...

To punch into record you have to be in either QuickPunch or TrackPunch mode so Pro Tools can use voice allocation correctly.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pre-roll Record Jeffrey Talbot Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 11-04-2010 12:36 PM
Record with pre-roll Stig Eliassen ICON & C|24 7 05-14-2010 06:44 PM
Pre-roll doesn't work but post-roll does :confused: pennard 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 06-07-2009 12:26 AM
Pre-roll post-roll won't work, please help!! moon1pulse 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-12-2006 08:51 PM
Pre-roll on record question porkipine 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 12-29-2004 02:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com