Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | Carbon

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 05-11-2021, 04:38 PM
Cowboy Bob's Avatar
Cowboy Bob Cowboy Bob is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Iowa
Posts: 398
Default Re: Pro Tools v2021.3 Now Available

Quote:
Originally Posted by K Roche View Post
I have the turbo boost switcher down loaded but do not have it installed But you post has me thinking it may be worth it. Thanks
I used it on my other iMac with success, so this go ‘round I got the paid version. Cheap enough. It does what it says, and I want to support developers that provide useful solutions.

I disable turbo boost on boot up by default. I can always enable turbo boost as I need it, but haven’t needed to as yet.

Let us know if it works for you.
__________________

"If the grass looks greener on the other side of the fence, well, it is likely due to the amount of manure being spread on that side of the fence." Cowboy Bob

Squaw Creek Road Studio

Bob
Pro Tools Standard (2021.3)| Pro Tools Carbon | Sibelius Ultimate (current version)
|
3.6GHz 8-core 9th-generation Intel Core i9 processor iMac w/40GB RAM | 1TB SSD | macOS Catalina |

Avid Eleven Rack ERXP | Focusrite Clarett 8Pre X | Lenovo i7 ThinkPad | Win 7 Professional | Avid 003 + Rack |

Reply With Quote
  #22  
Old 05-12-2021, 07:27 AM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 860
Default Re: Pro Tools v2021.3 Now Available

Quote:
Originally Posted by Cowboy Bob View Post
I used it on my other iMac with success, so this go ‘round I got the paid version. Cheap enough. It does what it says, and I want to support developers that provide useful solutions.

I disable turbo boost on boot up by default. I can always enable turbo boost as I need it, but haven’t needed to as yet.

Let us know if it works for you.
I agree whole heartedly. Turbo Boost Switcher is what makes my MacBook Pro i9 useable for Pro Tools, since it sits on the desk in front of me (in my home studio). It changed the fan noise from totally unusable 747 jet engine levels, to they sometimes turn on under heavy load, but Arte not that distracting. The paid version was well worth the $10, seems to be more stable, and is quicker to switch TB on and off. I also have TB off by default. I only ever turn it of if I am bouncing a linger show offline, or rendering video in Shutter Encoder or FFWorks.
__________________
Scott Gatteño
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools v2021.3 Now Available Avid Technical Alerts 0 03-25-2021 09:16 AM
Pro Tools v2021.3 Now Available Avid Pro Tools 2021 0 03-25-2021 09:16 AM
FS: Pro Tools HD 8 + Pro Tools HD 9 + Pro Tools 9 Bundle iLOK license Delta Music Belgium Buy & Sell 1 02-27-2019 03:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com