Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-24-2022, 09:16 AM
Travis Smith Travis Smith is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Los Angeles, CA; USA
Posts: 8
Default Pro Tools Studio with HD Native Thunderbolt option

I've recently reinstated and upgraded an older Pro Tools license to Pro Tools Studio, as I didn't need all the bells and whistles provided with Ultimate. The one thing I didn't realize, is, I cannot use my HD Native Thunderbolt chasis allowing me to utilize my Avid interfaces. Is this something that might become available in a further update? Currently on 2022.5 PT Studio on Monterey.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-24-2022, 09:31 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 16,403
Default Re: Pro Tools Studio with HD Native Thunderbolt option

When was the last time that Avid pre-announced a significant licensing change?

So no. Nobody here has any idea, and if they do they cannot say.

This has been well discussed on DUC. It may be time to sell your DigiLink interfaces.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-25-2022, 08:33 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,146
Default Re: Pro Tools Studio with HD Native Thunderbolt option

Indeed, in the release info, the chart specifically showed that Flex/Ultimate was required for digilink use. I'd bet your Thunderbolt box and Digilink interface have enough value to make moving to a new thunderbolt interface very affordable
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thunderbolt Native Card/16 I/O not a Playback Engine Option js_nyc Pro Tools 21 12-29-2021 07:56 AM
PT 2021.7- iMac Catalina- Thunderbolt HD Native grayed out as Playback Engine Option js_nyc Pro Tools 8 11-20-2021 08:16 PM
HD Native Thunderbolt - Home Studio Expansion HPMSound Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 6 07-08-2020 11:45 AM
I may not need a Mac pro after all... Pro Tools|HD Native Thunderbolt Interface rogerhavoc macOS 10 10-01-2012 03:56 PM
Pro Tools HD Native Thunderbolt Tweakhead Pro Tools 10 35 09-11-2012 10:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com