Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-21-2022, 08:57 PM
audiolex1 audiolex1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Studio City
Posts: 196
Default Waves V14

Anyone see Waves went to V14 and It supports only 3 Mac OS's

10.15.7, up to 12.13.1. Also noticed that i7/Xeon-N/Silicone.

I know many of us are still on 10.14.6 and with the 12 core 5,1's.

While AVID has technically stopped testing 10.14.6 (should work fine), Waves makes no mention of this.

Anyone tried in in their current 5,1 setup 10.14.6 config? Or is it just v13 until 10.15 or Mac Pro/Studio/Mini upgrade?
__________________
Mac Pro 5,1. 3.46 12 core, 128 gigs ram, 580 GPU flashed Apple EMI
PT Ult 2021.12, OSX 10.14.6, 3 card PCI-e expansion with 3.2 USB Sonnet card.
OCTO 8 card, Apollo 8 Quad, UAD quad satellite FW.
Almost every plugin
PT Ultimate 2021.12
Reply With Quote
  #2  
Old 06-21-2022, 11:01 PM
WorldStudios WorldStudios is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 885
Default Re: Waves V14

I think it still works in Mojave provided you have a metal compatible graphics card. But don’t take my word for it.
__________________
Johan Bejerholm
World Studios
Sweden

Phone +46707773443
Reply With Quote
  #3  
Old 06-22-2022, 05:23 AM
Stephen Bond's Avatar
Stephen Bond Stephen Bond is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Bedfordshire, United Kingdom
Posts: 1,539
Default Re: Waves V14

I saw the V14. Waves are dragging their heels as far as I am concerned.

https://www.waves.com/downloads/release-notes

If everything was updated with hi-res graphics, mix knobs and the other improvements then I would have WUPed already. As it is there are just a handful of plugins which have been updated.

New Mix and Trim knobs added to API 2500, CLA-2A, CLA-3A, CLA-76, Renaissance Compressor and SSL G-Master Buss Compressor.

New: Selected plugins now have hi-res HiDPI graphic interfaces: Abbey Road TG Mastering Chain, API 2500, API 550, API 650, CLA-2A, CLA-3A, CLA-76, F6, OVox, PuigTec EQs.


Waves need to up their game! There's got to be at least 250 Waves plugins so I don't want to wait decades for everything to come up to current standards. Neither do I want to pay £140 for each WUP to get a handful of plugins updated and bugfixes.

Stephen
__________________
Mac mini M1 2020 16Gb Memory- 256Gb Storage, Big Sur, Pro Tools 2022.5, Focusrite Scarlett 2i2

Save an additional 10% off any purchase at Waves!

https://www.waves.com/r/9zsnwd
Reply With Quote
  #4  
Old 06-23-2022, 06:46 AM
simon.a.billington simon.a.billington is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Australia
Posts: 882
Default Re: Waves V14

Quote:
Originally Posted by Stephen Bond View Post
I saw the V14. Waves are dragging their heels as far as I am concerned.

https://www.waves.com/downloads/release-notes

If everything was updated with hi-res graphics, mix knobs and the other improvements then I would have WUPed already. As it is there are just a handful of plugins which have been updated.

New Mix and Trim knobs added to API 2500, CLA-2A, CLA-3A, CLA-76, Renaissance Compressor and SSL G-Master Buss Compressor.

New: Selected plugins now have hi-res HiDPI graphic interfaces: Abbey Road TG Mastering Chain, API 2500, API 550, API 650, CLA-2A, CLA-3A, CLA-76, F6, OVox, PuigTec EQs.


Waves need to up their game! There's got to be at least 250 Waves plugins so I don't want to wait decades for everything to come up to current standards. Neither do I want to pay £140 for each WUP to get a handful of plugins updated and bugfixes.

Stephen
Yeah thats true. But remember that, besides working on new plugins, they seem to be spending most of their time dealing with big changes introduced by the OS. If you look at the supported hosts and DAWs, thats alot of things to test and fix. It all takes time.

But I do wish there were more plugins with HiDPI interfaces, and assorted added features.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-23-2022, 09:47 AM
Stephen Bond's Avatar
Stephen Bond Stephen Bond is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Bedfordshire, United Kingdom
Posts: 1,539
Default Re: Waves V14

My last WUP was $160 (£130) from AudioDeluxe back in June 2020. Trouble is things haven't moved on much from V12 back then.

We received five hi res plugins with V12:
SSL E-Channel
SSL E-EQSSL
G-ChannelSSL
G-Master Buss Compressor
Waves Tune Real-Time

Three with V13:
Abbey Road RS124
Scheps Omni Channel
Kaleidoscopes.

Now with V14 ten more:
Abbey Road TG Mastering Chain
API 2500
API 550
API 650
CLA-2A
CLA-3A
CLA-76
F6
OVox
PuigTec EQs

I don't want to pay £15 per plugin for sensible graphics, a mix knob and bug fixes. I love the plugins but Waves need a bit of a reality check, especially with the current prices of two plugins for $50 etc.

Stephen
__________________
Mac mini M1 2020 16Gb Memory- 256Gb Storage, Big Sur, Pro Tools 2022.5, Focusrite Scarlett 2i2

Save an additional 10% off any purchase at Waves!

https://www.waves.com/r/9zsnwd
Reply With Quote
  #6  
Old 06-24-2022, 12:47 AM
WorldStudios WorldStudios is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 885
Default Re: Waves V14

I agree that it is reasonable to expect a full makeover of the product line with regards to graphics and perhaps even additional functionality.

I have tested Maxx Volume v14 and it looks the same and works the same as ever. BUT, on my system it doesn’t recall the user settings when I instanciate it. I have set all parameters in the pro tools toolbar several times. It still defaults to factory settings. Is anyone else seeing this problem with v14? V13 worked fine. Has anybody found a solution?
__________________
Johan Bejerholm
World Studios
Sweden

Phone +46707773443
Reply With Quote
  #7  
Old 06-24-2022, 01:03 AM
nedd nedd is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Europe-NL
Posts: 247
Default Re: Waves V14

I am seeing exactly the same problem. tried so many times to push it to user default but it always get back to the factory, empty setting. Definitely a bug and very shamefull on new V release.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-24-2022, 04:17 AM
nedd nedd is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Europe-NL
Posts: 247
Default Re: Waves V14

To add even more negative discoveries with Waves V14
I started getting a lot of video engine errors, it would stop, crash with unrecoverable error...had to restart the system in order for my BM Decklink card to become visible to the computer. Checked cables, connections, Sync HD, drivers...then uninstalled V14, restarted and for the last two hours not a single error, it flies like before updating waves yesterday.
So stay away from V14 for now. This could also be Mac studio ultra/M1/Monterey 12.4 specific trouble...but this was my experience.
__________________
___

Mac Studio Ultra, 64GB, 2TB, OS 12.4, MTRX Studio, PT Ultimate 22.7, HDX1, Sync HD, BM Decklink Extreme 4K, HD I/O 8x8x8, Dolby Atmos PS, Avid Dock, S1, C|8

Last edited by nedd; 06-24-2022 at 06:06 AM. Reason: typo
Reply With Quote
  #9  
Old 06-24-2022, 07:50 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 971
Default Re: Waves V14

Quote:
Originally Posted by nedd View Post
To add even more negative discoveries with Waves V14
I started getting a lot of video engine errors, it would stop, crash with unrecoverable error...had to restart the system in order for my BM Decklink card to become visible to the computer. Checked cables, connections, Sync HD, drivers...then uninstalled V14, restarted and for the last two hours not a single error, it flies like before updating waves yesterday.
So stay away from V14 for now. This could also be Mac studio ultra/M1/Monterey 12.4 specific trouble...but this was my experience.
Mmmm, that's interesting. I am not experiencing these problems and on the same machine OS etc.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx

MacStudio Ultra / LogicProX / IzotopeRX9+ / SourceConnect / MelodyneStudio5 / WAVES Mercury / NI KompleteUltimate / ProToolsUltimate / RME UFXII / AVID S3 + DOCK / Barefoot MM27 gen2 / Barefoot FP01
Reply With Quote
  #10  
Old 06-24-2022, 10:40 PM
wwittman wwittman is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Westchester, NY, USA
Posts: 553
Default Re: Waves V14

Quote:
Originally Posted by Stephen Bond View Post
...

I don't want to pay £15 per plugin for sensible graphics, a mix knob and bug fixes. I love the plugins but Waves need a bit of a reality check, especially with the current prices of two plugins for $50 etc.

and also dropping Mojave compatibility, for no actual discernible reason
__________________
William Wittman
Producer/Engineer
(Cyndi Lauper, Joan Osborne, The Fixx, The Outfield, Hooters...Kinky Boots!)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools missing V9 plugins from Waves after updating Waves Central williamg AAX Plug-ins 4 12-14-2019 05:54 AM
FS: Waves Kramer Master Tape and other Waves plugins MatthieuH Buy & Sell 0 05-16-2016 08:57 AM
Not enough space on Waves only ilok to download Waves update 7 crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 38 11-09-2009 05:19 PM
Plugs Advice: Sony vs Waves - Sonalksis vs Waves? John J. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-08-2005 01:31 PM
WAVES Protools7 update and Waves tech support x9blade 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 11-11-2005 06:24 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:05 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com