Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-27-2009, 09:42 AM
Rozijn Rozijn is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 6
Default Mbox2 with iMac Intel?

Hi,

Until now I have been a Windows-user.
About 3 or 4 years ago I purchased & registered an Mbox2 with PT LE 6.8.1. After installing I also got a free upgrade to PT 7.0. I purchased a Command8 a year after.
This has been running on my PC without real problems ever since.

After 'upgrading' myself to an iMac Intel Core 2 Duo (2,66GHz, 4GB RAM) I just got to know that I cannot install my version of PT on it.

Now, my question is: is there any (free?) upgrade to 7.4.1 to download or do I have to purchase a completely new license to make my PT work on my iMac?
What's the best (and cheapest) way to solve this?

Thanx for any suggestion!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-27-2009, 09:47 AM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,117
Default Re: Mbox2 with iMac Intel?

It depends on what version of OSX is on the iMac. If it is new then, no your version of PT will not work

No free upgrade to 7.4 ($150) and you can update to V8 for the same price

GO here:

http://www.digidesign.com/index.cfm?...4&itemid=23639
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
  #3  
Old 07-27-2009, 10:58 AM
Rozijn Rozijn is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 6
Default Re: Mbox2 with iMac Intel?

Thnx! I had been reading those pages already, but I didn't find 'the' answer to my questions.
So, I have to buy an upgrade to 7.4 first & then an upgrade to 8?
But I cannot install 7.4 on my OS X 10.5.7, so how does it work, how can I install v8?
It is not possible to go directly to 8 (or only by buying a complete new PT + hardware)?
Where can I find the download-links for the both upgrades?

Thnx again!
Reply With Quote
  #4  
Old 07-27-2009, 11:22 AM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,117
Default Re: Mbox2 with iMac Intel?

You can upgrade directly to V8 for $150

In fact, you are better off not installing any older version first. The V8 installer is a full installer, not just an "upgrade" as the marketing description seems to imply.

To purchase the new version, you need to log in to the Digi store. It is a huge Download (4+GB) so plan on giving it a while.

You can also buy a hardcopy DVD from them but it costs more.. Some retail stores might have it as well
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
  #5  
Old 07-27-2009, 11:33 AM
Rozijn Rozijn is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 6
Default Re: Mbox2 with iMac Intel?

Thnxalot! Now I know everything I wanted to know. Grtz
Reply With Quote
  #6  
Old 07-27-2009, 01:39 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,005
Default Re: Mbox2 with iMac Intel?

I would go buy the retail package. Its the same price and you get a nice hard copy to keep for future use.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iMac 2.8GHz Intel Core 2 Duo 2GB+ MBox2+Reason 4?HelpPlease YellowMonkey 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-07-2008 10:11 AM
intel imac usb does not power mbox2 on start up PTLE7.4 1968bob 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-01-2008 12:19 PM
Can't launch Protools LE 7.4.2 on iMac Intel 2,4Ghz (Mbox2) stha 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-01-2008 01:55 AM
iMac (Intel) MBox2 cant find plugins in list EvenAce 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-28-2006 02:49 PM
Trying to set up mbox2 on new intel iMac allinoneword Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 07-16-2006 02:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:05 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com