Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-13-2007, 06:05 AM
RICKSTER7 RICKSTER7 is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 11
Default SERIOUS HELP WITH SETUP FOR PTMP7.3 & M-ADIO PROJECT MIX !!

Hi I have just rebuilt my PC for PTMP7.3
I have M-Audio Project Mix I/O + Intel Quad6600 Cpu, Gigabyte GA-P35-DS3R M/Board, 2GB Ocz 8ooMhz,520W Trust PSU,Xpert Vision 8600GTS 512Mb/128Bit/Gddr3 GFX Card,2 x 320GB Seagate SataII HDD, Windows XP Pro SPK2.Reason3,Guitar Rig2.

When I set a guitar track on Project Mix, there is tons of digital distortion when i play guitar and i cant record!!
I have just spent a load of money buying all these new componants and I cant record!
I checked the project mix, it seems fine, then a PTMP7.3 mix I had done and its handling it fine, the CPU load for PTMP7.3 is way low which is great as it's a Intel Quad! but not for recording guitar.
Just sent Pc to shop and they tested every component and said it was fine.

I tried all guitar inputs and same digital distortion,i have just spent more money sending Pc back to the shop for testing all components.

Im thinking it can only be my PTMP7.3 Setup for audio with the WinXP Pro Audio Setup Panel.Anyone with similiar setup please show me how to get rid those pops and clicks.
I am sure the Project mix is working right, only had since June and its hardly been used!
It's strange how my DAW worked fine on my old Pc setup(sempron) but couldn't process much.

Also is the Project Mix and PTMP7.3 meant to be running on ASIO drivers?


Can anyone help me out here as I am in the middle of recording and cant get to finish my song till
I get this sorted out. Thank you to fellow digi-friends for all advise past and present.
Ricky. rickster7572@yahoo.co.uk
__________________
Rickster
Inspired Musician & Creative Designer.
http://www.escapademusic.co.uk
Reply With Quote
  #2  
Old 09-13-2007, 09:51 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,815
Default Re: SERIOUS HELP WITH SETUP FOR PTMP7.3 & M-ADIO PROJECT MIX !!

You should start with the steps in the Win XP/ Pro Tools 6.x/7.x General Troubleshooting thread and post specific info on your system per the info on that thread if you're unable to resolve the problem.

Also, make sure you're running the latest drivers and firmware for the ProjectMix, available on the M-Audio website.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP! M-Audio Project Mix+Intel Quad6600+PTMP7.3=Distortion! RICKSTER7 Pro Tools M-Powered (Win) 17 10-07-2019 09:09 PM
is it possible to move a project from v9 to a v8 setup? tombh Pro Tools 9 2 12-02-2010 03:54 PM
INFO HERE FOR GOOD 1394a WITH PROJECT I/O & PTMP7 RICKSTER7 Pro Tools M-Powered (Win) 1 10-03-2007 08:34 AM
PTMP7.3 WITH PROJECT MIX. LOTS OF DIGITAL DISTORTION? RICKSTER7 Pro Tools M-Powered (Win) 8 07-28-2007 11:31 AM
PTLE7 and Com8/Mbox2 or PTMP7 and Project Mix MarkusB 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-24-2006 11:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com