Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-22-2013, 08:50 AM
wrachilla wrachilla is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Royal Oak, MI
Posts: 62
Default -9171 and -9172 errors constant...Sandra attached

Since upgrading to 10.3 HDX, I've been plagued with 9171 and 9172 errors on one of our systems.

We will upgrade the RAM to 24gb...

PT: h/w buffer: 512, Host 7proc, cpu usage 99%, Delay comp: max, disk playback cache: 4gb, streaming buff: level 4

ANY EXPERIENCE/HELP IS SUPER APPRECIATED!!!

Sandra

Computer
Model : OEM System Product Name
Serial Number : System Ser**********
Chassis : Desktop
Mainboard : ASUS P6TD DELUXE
Serial Number : 1016005********
BIOS : AMI (OEM) 0303 12/30/2009
Total Memory : 8GB DIMM DDR3

Processors
Processor : Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz (4C 8T 2.81GHz/2.93GHz, 2.14GHz IMC, 4x 256kB L2, 8MB L3)
Socket/Slot : FC LGA1366

Chipset
Memory Controller : ASUS X58 I/O Hub 2x 2.41GHz (4.82GHz)
Memory Controller : Intel Core Desktop (Bloomfield) UnCore 2x 2.41GHz (4.82GHz), 3x 2.67GB DIMM DDR3 1.07GHz 192-bit

Memory Module(s)
Memory Module : Corsair CMG4GX3M2A1600C7 2GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (9-9-9-24 5-34-10-5)
Memory Module : Corsair CMG4GX3M2A1600C7 2GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (9-9-9-24 5-34-10-5)
Memory Module : Corsair CM3X2048-1333C9DHX 2GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-24 5-34-10-5)
Memory Module : Corsair CM3X2048-1333C9DHX 2GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-24 5-34-10-5)

Video System
Monitor/Panel : PRI BBY LCD TV
(1920x1080, 31.5")
Monitor/Panel : BBY DX-37L200A12
(1600x1200, 31.5")
Monitor/Panel : PRT VL1919
(1600x1200, 18.8")
Video Adapter : ATI Radeon HD 4600 Series (320SP SM4.1 650MHz/770MHz, 512MB DDR3 1GHz 128-bit, PCIe 2.00 x16)
Video Adapter : ATI Radeon HD 4600 Series (320SP SM4.1 650MHz/770MHz, 512MB DDR3 1GHz 128-bit, PCIe 2.00 x16)
Video Adapter : ATI Radeon HD 5400 Series (80SP SM5.0 750MHz/500MHz 50% OC, 512MB DDR3 1.75GHz 64-bit, PCIe 2.00 x16)

Graphics Processor

Storage Devices
Seagate ST31000528AS (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm) : 932GB (F:)
Seagate ST31500341AS (1.5TB, SATA300, 3.5", 7200rpm) : 1TB (C:)
ATAPI iHAS124 Y (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (D:)
HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50 (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (E:)
Disk (, DVD+-R, CD-R, 512kB Cache) : N/A (G:)

Logical Storage Devices
System Reserved : 100MB (NTFS)
MASC Data (F:) : 932GB (NTFS) @ Seagate ST31000528AS (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm)
MASC C (C:) : 1TB (NTFS) @ Seagate ST31500341AS (1.5TB, SATA300, 3.5", 7200rpm)
Floppy Disk (A:) : N/A
Optical Drive (D:) : N/A @ ATAPI iHAS124 Y (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
Optical Drive (E:) : N/A @ HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50 (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
Optical Drive (G:) : N/A @ Disk (, DVD+-R, CD-R, 512kB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : ASUS LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1 : T0 A5-13
Audio Device : ASUS HD Audio Controller
Audio Codec : Analog Devices 989B
Audio Device : AVID Tech Avid HDX
Disk Controller : ASUS 4 port SATA IDE Controller
Disk Controller : ASUS 2 port SATA IDE Controller
Disk Controller : ASUS 6121 RAID Controller
USB Controller 1 : ASUS USB UHCI Controller #4
USB Controller 2 : ASUS USB UHCI Controller #5
USB Controller 3 : ASUS USB UHCI Controller #6
USB Controller 4 : ASUS USB EHCI Controller #2
USB Controller 5 : ASUS USB UHCI Controller #1
USB Controller 6 : ASUS USB UHCI Controller #2
USB Controller 7 : ASUS USB UHCI Controller #3
USB Controller 8 : ASUS USB EHCI Controller #1
FireWire/1394 Controller 1 : ASUS VIA VT6308 1394 OHCI Controller
SMBus/i2c Controller 1 : Intel ICH SMBus

Printers and Faxes
Printer : HP Color LaserJet CP2020 Series PCL6 (600x600, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)

Network Services
Network Adapter : Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (Ethernet, 1Gbps)
Network Adapter : Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller #2 (Ethernet)

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Ultimate 6.01.7601 (Service Pack 1)
Platform Compliance : x64

Windows Experience Index
Current System : 5.9
__________________
William David
Advanced Recording Studios, LLC

www.advancedrecordingstudios.com
Reply With Quote
  #2  
Old 03-22-2013, 10:06 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,875
Default Re: -9171 and -9172 errors constant...Sandra attached

You have nothing to lose by updating to 10.3.4 so I would give that a go(normally I would recommend you image your system drive first, but maybe there's no point in imaging a bad setup). Then, looking at your RAM, I see its close but NOT a perfect match. I think 24GB is overkill and I would maybe buy 12GB(3x4) and make sure you have things in the correct slots for triple-channel operation(it may also be worth checking BIOS to see if RAM timings AND voltages are all correct for the exact RAM you have...er....WILL have)

If this RAM stuff is making you scratch your head, be aware that most(all?) X58 motherboards are designed to run triple-channel RAM, which requires 3(or 6) matching sticks for proper operation. Running any other number of RAM sticks will negate triple-channel and hurt performance(don't know if it would cause the errors).

Also, if you have anything on the firewire port(external hard drive?) be aware that SOME Asus VIA firewire controllers are not compatible with Pro Tools. While I own several FW drives, all my recording is done to internal SATA here.(FW drives are for backup and transfer only).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 03-22-2013, 05:21 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,460
Default Re: -9171 and -9172 errors constant...Sandra attached

Using 7 proc, @ 99% may not be such a good idea. You are only leaving one virtual thread for the system. Try 5 or 6 @ 85% and see if this makes a difference.

Albee is spot on about the RAM.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2021 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 03-25-2013, 12:17 PM
wrachilla wrachilla is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Royal Oak, MI
Posts: 62
Default Re: -9171 and -9172 errors constant...Sandra attached

Changed the RAM for triple channel (right slots, etc.), tried moving to 5, then 6 on the processors...even worse....
__________________
William David
Advanced Recording Studios, LLC

www.advancedrecordingstudios.com
Reply With Quote
  #5  
Old 03-25-2013, 12:49 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,460
Default Re: -9171 and -9172 errors constant...Sandra attached

Could there be a plug-in installed in this system that does not exist in the systems without the issue?
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2021 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #6  
Old 03-28-2013, 02:25 PM
wrachilla wrachilla is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Royal Oak, MI
Posts: 62
Default Re: -9171 and -9172 errors constant...Sandra attached

Tom, not sure I understand your question...please restate...
__________________
William David
Advanced Recording Studios, LLC

www.advancedrecordingstudios.com
Reply With Quote
  #7  
Old 03-28-2013, 03:48 PM
jasonthurley's Avatar
jasonthurley jasonthurley is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: New York NY
Posts: 1,451
Default Re: -9171 and -9172 errors constant...Sandra attached

Do you have the RAID active active for your drives??
Reply With Quote
  #8  
Old 03-28-2013, 04:43 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 15,928
Default Re: -9171 and -9172 errors constant...Sandra attached

Don't tweek around slightly with the RTAS CPU allocation. The goal here is to give Pro Tools (not the plugins) access to as much CPU as it needs. You have only 4 physical cores, so set CPU = 3. So a whole physical core is left for Pro Tools, Try 2, Try 1.

What plugins are in use and how many? (native or AAX?) What if you try uninstantiating those plugins? What if you manually remove all plugins from their folders? Does everything else at least work? Put plugins back in batches and see if you can find a culprit there.

Is your system optimized with *all* (every last one no matter how inconvenient) standard optimizations applied? Double check to make sure. Antivirus totally disabled or uninstalled, WiFi disabled, any disk indexing software disabled, etc. etc. Failure to do all this seems the cause in at least some of these systems.

Have you been thought all the other standard debugging steps for these problems? http://avid.force.com/pkb/articles/e...ve-errors-9071

Darryl
Reply With Quote
  #9  
Old 03-29-2013, 08:19 AM
wrachilla wrachilla is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Royal Oak, MI
Posts: 62
Default Re: -9171 and -9172 errors constant...Sandra attached

I do appreciate all of the help here, painstakingly going through all of the suggestions...here's the basic fact from a paying customer who's spent over 20K with this company...

Up until upgrading from PT 8 HD, I actually had a good working system. Then, the install and minor upgrades of PT 10 HDX and the IO box, the system constantly crashes...same plugins, folks, same computer, no other software issues..heck, my plugins are more stable than the core system.

Now, there are attempted "work arounds" on Avid forums, etc...THEREFORE, I am not the only one having the very same issues. As a former Software Product Director in a side-life, I cannot imagine ever authorizing release of software with such, obviously, untested dynamics. Further, IF such things were occurring, all Development would be redirected to figuring out what the heck is going on...until resolved.

Sorry for the vent, but the software's behavior is now interrupting my business.

And please hold off on the "I'm not having any issues"...great for you, try running a high-volume commercial studio, then get back to me.
__________________
William David
Advanced Recording Studios, LLC

www.advancedrecordingstudios.com
Reply With Quote
  #10  
Old 03-29-2013, 08:29 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 15,928
Default Re: -9171 and -9172 errors constant...Sandra attached

But those "same plugins" that "seem more stable than Pro Tools" are likely a great place to start with debugging. Exactly what plugins? Are they all up to date? On the latest AAX DSP or AAX native versions of whatever is available or latest RTAS if not? And what plugin testing/exclusion have you tried?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
-9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX Boe Larsen Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 519 03-08-2017 10:11 PM
Pro Tools 10.3 9171 and 9172 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 20 07-14-2013 03:11 PM
UAD triggering 9171, 9172 errors? xq3js macOS 7 03-22-2013 11:47 PM
10.3.3 Major Fail....9171, 9172 and 9129 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 12-21-2012 07:21 PM
Constant (-9129) error. please help..SANDRA report attached. joe_steer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 06-27-2008 11:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com