Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-03-1999, 01:00 PM
Saracino Saracino is offline
Avid
 
Join Date: Dec 1998
Location: Daly City, California
Posts: 107
Default Re: g3 bootup

> WHY DOES'NT IT HAPPEN WITH OTHER
> EXTENSIONS?

Other Extensions do not reprogram the B&W G3's pci-bridge chip in the same way we do.
It is necessary to make this change in order to get the performance we require.


> DIGI NEEDS TO FIX THEIR CRAPPY
> DRIVER,IT'S ALWAYS THEIR WAY OF AVOIDING
> REPONSABILITY,BLAME THE PLUGIN,NOW IT'S THE
> COMPUTER.

This is a known issue with the rev of the pci-bridge that Apple chose to put on the B&W G3 motherboard. They are very much aware of the problem. However, after extensive investigation there doesn't appear to be anything that can be done to completely prevent the crash when this parameter is changed.

On the good side, this does *not* appear to be an issue with Sawtooth (G4-AGP) motherboards.

-- Joe Saracino
Digidesign Engineering
Reply With Quote
  #12  
Old 11-04-1999, 04:08 AM
Marc Edwards Marc Edwards is offline
Member
 
Join Date: Jul 1999
Location: Melbourne, Australia
Posts: 287
Default Re: g3 bootup

I also have the same problem every 10th boot or so... B&WG3 350/PT Project/ScII/2940UW

Hopefully this isn't a problem for G4 users (not that it helps me any :^)
Reply With Quote
  #13  
Old 11-04-1999, 08:03 AM
InSights7 InSights7 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Loveland, CO, USA
Posts: 635
Default Re: g3 bootup

<<This is a known issue with the rev of the pci-bridge that Apple chose to put on the B&W G3 motherboard.>>

Joe:

Why is this happening with my 9600/300?

Dan Matthews
InSight Sound Recording
http://members.aol.com/InSights7
__________________
Dan Matthews
InSight Sound Recording
Loveland, CO
(970) 663-1650
InSight Sound Web Page
Reply With Quote
  #14  
Old 11-04-1999, 09:04 AM
jaglance jaglance is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: acton ca usa
Posts: 27
Default Re: g3 bootup

hi brad,
did as you suggested, tried the easiest/most obvious 1st. made sure only base extensions were installed, seems to have done the trick, am up to about 8 start ups so far without a hitch.
is this situation going to change with pt 5 at all?
many thanks
Reply With Quote
  #15  
Old 11-04-1999, 09:06 AM
jaglance jaglance is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: acton ca usa
Posts: 27
Default Re: g3 bootup

hi brad,
did as you suggested, tried the easiest/most obvious 1st. made sure only base extensions were installed, seems to have done the trick, am up to about 8 start ups so far without a hitch.
is this situation going to change with pt 5 at all?
many thanks
ps not using an expansion chassis
Reply With Quote
  #16  
Old 11-04-1999, 10:26 AM
Saracino Saracino is offline
Avid
 
Join Date: Dec 1998
Location: Daly City, California
Posts: 107
Default Re: g3 bootup


InSights7:
>Why is this happening with my 9600/300?

hmmm. I'm not sure why the DigiSystemINIT is crashing the first time when you boot up -- it's definitely *not* the same problem as the B&W G3's being described in the rest of this thread.

My initial guess is there's some flaky hardware in your system. I'm curious if it fails every time you do a "cold" boot or if it fails only the first time (when it actually is "cold"). After you get the system up, do a shutdown, wait for a few moments, then start it up again to see if it crashes. Also, after the first crash, do you have to power cycle the Magma chassis?

You could also try removing each "class" of HW you own -- first remove the SampleCell and see if it happens. Then try removing your Mix HW, etc. Also maybe try with the expansion chassis turned off to see if has nothing to do with the external HW at all. I know this is a pain, but it might yield more clues to get you closer to the problem.

-- Joe
Digidesign Engineering


Reply With Quote
  #17  
Old 11-04-1999, 07:42 PM
InSights7 InSights7 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Loveland, CO, USA
Posts: 635
Default Re: g3 bootup

Joe: In answer to your questions:

<<I'm curious if it fails every time you do a "cold" boot or if it fails only the first time (when it actually is "cold"). Only at the start of each day. If you shut down ProTools and the CPU, you can do a restart and the system loads fine.

<<After you get the system up, do a shutdown, wait for a few moments, then start it up again to see if it crashes.>> It does not crash when doing this.

<< Also, after the first crash, do you have to power cycle the Magma chassis?>> NO.

Dan Matthews

[This message has been edited by InSights7 (edited 11-04-99).]
__________________
Dan Matthews
InSight Sound Recording
Loveland, CO
(970) 663-1650
InSight Sound Web Page
Reply With Quote
  #18  
Old 11-05-1999, 12:44 AM
Techsupt2 Techsupt2 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Posts: 106
Default Re: g3 bootup

I've put together a extension and control panel list for (Pro Tools post v4.2-OS 8.x) trouble shooting if there's any thought the Pro Tools problem might have to do with an extension conflict when booting the DSI ect ect. This list is strictly for that and not a working extension/control panel set. To avoid confusion when moving around extensions and control panels and to be thorough in utilizing control over the extensions and control panels (extension manager can be flaky) create a desktop folder, one titled extensions and one titled control panels and move all your extensions and control panels to the appropriate folders you've diligently created on the desktop. Now move back these extensions and control panels listed below in the OS hard drive/system/extension-control panel folders and restart. Yes there's some extensions and control panels that would vary depending on circumstances (Quicktime ect ect ) so bare with yourself.

Extensions:
Audio CD Access
Digidesign DSP Manager
DigiSystem™ INIT
Digidesign® Output Driver
Foreign File Access
High Sierra File Access
Open Tpt AppleTalk Librar
Open Tpt Internet Library
Open Transport Library
OpenTptAppleTalkLib
OpenTptInternetLib
OpenTransportLib
Shared Library Manager
Shared Library Manager
Sound Manager
Text Encoding Converter

Control Panels:
Appearance
Control Strip
Extensions Manager
General Controls
Memory
Monitors & Sound
Mouse
Sound

Brad

[This message has been edited by TechSupt2 (edited 11-04-99).]
Reply With Quote
  #19  
Old 11-06-1999, 02:22 AM
InSights7 InSights7 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Loveland, CO, USA
Posts: 635
Default Re: g3 bootup

<<My initial guess is there's some flaky hardware in your system.>>

Joe:

You are right! It appears I have a hosed/intermittent, "Vintage" PCI II Farm. I got a RA from Beto and have an advance replacement on the way. It should arrive later today. Hopefully this will solve the problem. Thanks!

Dan Matthews
InSight Sound Recording
http://members.aol.com/InSights7
__________________
Dan Matthews
InSight Sound Recording
Loveland, CO
(970) 663-1650
InSight Sound Web Page
Reply With Quote
  #20  
Old 11-08-1999, 09:55 AM
Saracino Saracino is offline
Avid
 
Join Date: Dec 1998
Location: Daly City, California
Posts: 107
Default Re: g3 bootup


InSights7:

Fantastic! Glad to hear this one got squared away

Thanks Beto!

-- Joe
Digidesign Engineering
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bootup issues w/ 7.4.2 cgrain 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-04-2008 01:13 PM
OT......XP bootup and performance Dogcode 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 10-31-2004 10:26 PM
chkdsk at bootup bubiddy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 03-27-2004 09:58 AM
Panther and OS 9 BootUp fifty8th1 Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 02-02-2004 10:54 AM
NEW G4 BOOTUP TRICK blueroom 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 54 09-27-2002 05:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com