Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-04-2021, 11:48 AM
Oscar Soto Oscar Soto is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: CDMX, Mexico
Posts: 22
Default PT 11 doesn't recognize mic 3 and 4 imputs Mbox Pro

Hi folks.

I have a Mbox Pro with PT11, and currently I need to record 4 channels simultaneously, but in menu selection imput I/O only recognize in1 and in2.
The interface has 4 mic channels in.
I check into audio device and there show only 2 mics in, so what can I do? I try download again the driver at AVID but it doesn't working.... So any suggestion?

iMac, Procesador 2.7, Intel Core i5, 2013
Memory 8 GB 1600Mhz DDR3
macOS High Sierra Ver. 10.13.6
Interfaz Mbox Pro
PT 11.3.1
Eleven Rack
Reply With Quote
  #2  
Old 08-04-2021, 11:49 AM
Oscar Soto Oscar Soto is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: CDMX, Mexico
Posts: 22
Default Re: PT 11 doesn't recognize mic 3 and 4 imputs Mbox Pro

the SS
Attached Images
File Type: jpg Captura de pantalla 2021-08-04 a la(s) 13.31.16.jpg (49.6 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #3  
Old 08-04-2021, 03:19 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,851
Default Re: PT 11 doesn't recognize mic 3 and 4 imputs Mbox Pro

For me, the screen capture is too fuzzy to give any info. What about the IO setup page>Input tab? Open that and if it only shows mic 1&2, hit the default button and see if the rest of the inputs appear(if they don't, just click on "Add Path" and create 2 new mono inputs, Name them as you like and click dots on the grid to finish the routing).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 08-06-2021, 01:04 PM
Oscar Soto Oscar Soto is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: CDMX, Mexico
Posts: 22
Default Re: PT 11 doesn't recognize mic 3 and 4 imputs Mbox Pro

I did it... but into Pt I/O Doesn't show channel 3 and 4 to choice the route only show 1 and 2 analog and 5-8 line analog
Attached Images
File Type: jpg 20210806_145826.jpg (30.8 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #5  
Old 08-06-2021, 04:13 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,683
Default PT 11 doesn't recognize mic 3 and 4 imputs Mbox Pro

Quote:
Originally Posted by Oscar Soto View Post
I did it... but into Pt I/O Doesn't show channel 3 and 4 to choice the route only show 1 and 2 analog and 5-8 line analog

The MBox Pro does not have 8 analog ins. It only has 6. I don’t know why the driver is laying out and labeling the paths the way it is but have you simply checked the ones labeled as “In 5-6” to see if Mics 3-4 were appearing there?

I suggest you delete all of the input paths and then click on the default button. Do the same for the outputs and buses.
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Mojave 10.14.6.

Pro Tools Ultimate 2021.12, HD Native, Focusrite Red 8Pre (Mac)
Pro Tools 2020.12, Mbox3 (Win)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows doesn't recognize Mbox? Blackhawk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 05-13-2012 07:55 PM
Pro Tools Doesn't Recognize MBox 2 Pro RBM01991 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 09-24-2010 10:27 AM
PC doesn't recognize MBox 2 FJBrooks586 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 15 01-21-2010 03:30 PM
PT 7.3.1 doesn't recognize Mbox Mini in Mac OS 10.4.10 irongiant14 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-08-2008 12:36 PM
Computer doesn't recognize mbox matthewbillie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 01-16-2004 03:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com