Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-05-2021, 06:28 AM
Talisker Talisker is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bremen, Germany
Posts: 312
Default Why is PT 2020 not located under "applications " ?

Is there a reason, why PT 2020 insists on living in the documents folder rather than in the applications folder ? I moved it over manually and since then I had two versions of the program because it immediately located another copy under documents. Why is that ?
__________________
Mac Mini 205 Ghz Intel Core i5, 16 GB Ram, OSX 10.8.5, OSX 10.15.7,Focusrite Saffire Pro 40,Behringer ADA 8200 Pro Tools 10.8.5.,Pro Tools 2020, 2xGlyph hard drive 750GB
Reply With Quote
  #2  
Old 01-05-2021, 08:03 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,940
Default Re: Why is PT 2020 not located under "applications " ?

There is a "Pro Tools" folder that's created on install and lives in the documents folder - it contains all the user-specific resources (plug in settings/maps, I/O settings, documentation, etc, etc), but the actual Pro Tools app lives in Applications as it's supposed to - if it doesn't on your system then something is wrong with the install.
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.14, PT 2021.3 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24, 3xS1/Dock.
Also running a 2013 nMP / HDX / S6
Reply With Quote
  #3  
Old 01-05-2021, 08:13 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,931
Default Re: Why is PT 2020 not located under "applications " ?

^^^ yep you have likely just gotten yourself confused. You need to be looking carefully for the location of “Pro Tools.app” not just any folder called “Pro Tools”.

Start by setting the Finder to show file type extensions. Google how to if not sure.

If in doubt in Terminal:

$ find / -name “Pro Tools.app” -type d -print

Will find all likely “Pro Tools.app” apps.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-07-2021, 05:08 AM
Talisker Talisker is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bremen, Germany
Posts: 312
Default Re: Why is PT 2020 not located under "applications " ?

All good .I failed to find the app because I was looking for it in the avid folder under applications....that's where it used to be. I didn't look for the stand alone pro tools app in applications. But now I found it.
__________________
Mac Mini 205 Ghz Intel Core i5, 16 GB Ram, OSX 10.8.5, OSX 10.15.7,Focusrite Saffire Pro 40,Behringer ADA 8200 Pro Tools 10.8.5.,Pro Tools 2020, 2xGlyph hard drive 750GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yellow "move" box for plugin is off 2020.11 kilroyrock Pro Tools 2020 3 12-10-2020 11:10 AM
Best current "Advanced Tutorial" for PT 2020 DBK Pro Tools 2020 0 07-28-2020 08:58 PM
"Digidesign Midi I/О" in "ProTools 10HD" in "OSX Maverics" electra1006 MIDI 0 06-18-2018 05:46 AM
Need help!!"unable to located digidesign hardware" ttylaa Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 12-20-2010 08:53 AM
hardware buttons for "preview", "capture" and "punch" evs Post - Surround - Video 1 12-06-2010 12:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com