Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-18-2017, 07:52 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,351
Default Another odd video problem

I have a score project underway for a documentary. For no reason I can fathom, after having created some tracks for the score, the video won't play. I get a message saying "the video reported an error". This after playing problem free about 20 times. Whatever the error is, it seems to affect the MIDI too, as I can't get any midi input at all. MIDI and videos works fine on other sessions which are part of the same project.

Any thoughts? I'm under deadline here? What should I look for, check or do? I'm at a loss.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2019.10
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #2  
Old 07-18-2017, 11:05 PM
MIKEROPHONICS's Avatar
MIKEROPHONICS MIKEROPHONICS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: TWICKENHAM (South West London) UK
Posts: 2,082
Default Re: Another odd video problem

Is it an h264 video? There may be very few key frames and you may be starting from a point where it cannot calculate what the video should be doing as it hasn't passed a key frame. Just a thought..


Sent from my iPad using Tapatalk
__________________
cheers

Mike Aiton BSc (hons)
Dubbing Mixer/Sound Designer

BAFTA member
IPS member

former Post Production Expert at www.pro-tools-expert.com
-------------------------------------------------------------------
www.mikerophonics.com
Reply With Quote
  #3  
Old 07-19-2017, 09:06 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,351
Default Re: Another odd video problem

Quote:
Originally Posted by MIKEROPHONICS View Post
Is it an h264 video? There may be very few key frames and you may be starting from a point where it cannot calculate what the video should be doing as it hasn't passed a key frame. Just a thought..


Sent from my iPad using Tapatalk
Yes, I believe it is H264. But I was starting (or attempting to start) right at 00:00, so I doubt that's the issue. Also, I was able to start from any point on the timeline prior with no issues.

One thing I thought of this morning is just re-importing the video and see if that will work. As long as I line up the timecode correctly, I should be fine with the music tracks syncing. Maybe something is corrupted in the video import itself.

Thanks for the suggestion.
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2019.10
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #4  
Old 07-19-2017, 01:40 PM
Cheesehead Cheesehead is online now
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London
Posts: 797
Default Re: Another odd video problem

Try playing the video from a different drive or your system drive.
I've come across some flavours of MP4 or AAC originating from Windows computers that will only play on my boot drive SSD.

I've no idea why. Maybe a permissions thing or they just require super-fast speed.

The weirdest thing is, even if I transcode them to Pro Res etc they still will not play from certain drives.
__________________
Mac Pro 7,1 16 core, OSX 10.15.6, HD-Native TB, Trinnov MC, MTRX Studio, 2xRME ADA-4, Sync HD, AJA IO XT, PT Dock, PT Control, Soundflow, PT 2021.6
Reply With Quote
  #5  
Old 07-19-2017, 06:58 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,351
Default Re: Another odd video problem

Quote:
Originally Posted by Cheesehead View Post
Try playing the video from a different drive or your system drive.
I've come across some flavours of MP4 or AAC originating from Windows computers that will only play on my boot drive SSD.

I've no idea why. Maybe a permissions thing or they just require super-fast speed.

The weirdest thing is, even if I transcode them to Pro Res etc they still will not play from certain drives.
Thanks for the suggestions. I thought of transcoding to Pro Res, but what I did first was create a new session, imported my score tracks, then imported the video again. And now it all works as its supposed to...at least until it doesn't! PT just doesn't like H264 files, which this happens to be. I couldn't get the producer/editor to send it to me Pro Res because he said it would take far too long to render.
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2019.10
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #6  
Old 07-19-2017, 09:44 PM
Sonny Keyes Sonny Keyes is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 334
Default Re: Another odd video problem

Have you tried transcoding the video to something Pro Tools likes, like DNxHD? The first part of this might help:

http://www.jasonmyres.com/transcodin...dia-composer-6)
__________________
Sonny Keyes
Toronto
http://www.sonnykeyes.ca

Rig 1: 2.8GHz Macbook Pro PT 12.7.1 Logic 10.3.2 Scarlett 18i20
Rig 2: 2.66 QuadCore Intel Xeon Logic 10.2.0 Scarlett 18i20 PTHD10.3.10
Reply With Quote
  #7  
Old 07-20-2017, 02:11 AM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 935
Default Re: Another odd video problem

Certain flavours of H264 are just bad news for Pro Tools.
The other day I imported a bunch of videos into a perfectly fine session and it got corrupted. I can only open it in PT10. (I didn't try importing into another session)
__________________
Vedat

WaveRider + Defaulter (now with LKFS)
QuietArt.co.nz

Catchin' SYNC app
Reply With Quote
  #8  
Old 07-20-2017, 08:09 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,351
Default Re: Another odd video problem

Yeah, if I have problems with the other segments if this project, I'll try transcoding. But I did finish up the problem child tonight! I just hope the producer likes what I did. He loved the first one!


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2019.10
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #9  
Old 07-23-2017, 02:16 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,351
Default Another odd video problem

Well, problems arise again. What's the best program for transcoding? I need to transcode H264 to DNxHD. (Or I guess I could use ProRes, too). I've used Adobe Media Encoder in the past. Is there any other?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2019.10
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #10  
Old 07-23-2017, 02:41 PM
MIKEROPHONICS's Avatar
MIKEROPHONICS MIKEROPHONICS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: TWICKENHAM (South West London) UK
Posts: 2,082
Default Re: Another odd video problem

Read Sonny's link above


Sent from my iPad using Tapatalk
__________________
cheers

Mike Aiton BSc (hons)
Dubbing Mixer/Sound Designer

BAFTA member
IPS member

former Post Production Expert at www.pro-tools-expert.com
-------------------------------------------------------------------
www.mikerophonics.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with video GiuliusSpiridion macOS 1 05-02-2012 11:08 AM
Video Problem with Mix+ , Help? peterle Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 05-05-2011 04:42 PM
PT 8 LE Video problem 7777 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 10-15-2009 03:15 PM
Video Problem-Please Help MichaelBross 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-19-2007 03:31 PM
problem with video from mac to pc on the 001 audio1420 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-22-2003 09:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:43 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com