Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-01-2006, 05:57 AM
sethbrand sethbrand is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: st. louis
Posts: 167
Default Can I change the tempo of my song after recording?

Hey guys,

I have been working on a song and have all of the audio recorded, for the most part. After playing it all back, I realized that I want the song to be a little faster. It is not a huge difference and I could live with the tempo it is at now, but would really prefer it to be a little faster. How can I do this and would I do it to all the tracks or just wait and do it to the stereo master track? Thanks a lot!

Seth
Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2006, 08:47 AM
sethbrand sethbrand is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: st. louis
Posts: 167
Default Re: Can I change the tempo of my song after recording?

By the way...I have pro tools m powered 7.0 software.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2006, 12:29 PM
superpenguin79 superpenguin79 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 4,783
Default Re: Can I change the tempo of my song after recording?

you could try some form of time-stretch plugin if you have one, but honestly it would sound better if you were to redo the click to the correct tempo and record the parts at the new tempo because it would sound more natural. Goodluck
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hi please help me i dont know how to change the tempo in a song please how ? rickluque12 Pro Tools 10 2 10-29-2012 03:29 PM
How do you Change the tempo to part of a song using Elastic Audio? jtknight 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 07-17-2009 09:49 AM
tempo change of song? Roy Stanton 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-14-2008 02:43 PM
can't change song tempo after recorded??!! Mean Green 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 07-25-2005 11:49 AM
How to change tempo mid-song? MinhSomeLoseSome 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 08-19-2003 05:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com