Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-14-2024, 09:51 AM
alexeymohr alexeymohr is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Burbank, CA
Posts: 55
Default Video Engine 22006 error. Any advice?

Hi all,

I keep getting Avid Video Engine error -22006

I hit play and about 15 frames of video play, then it freezes and throws that error. This happens every time.

Occasionally a full reboot resolves the issue and it stays resolved, but on a subsequent startup or reboot it randomly comes back and persists until another random reboot clears it.

System is recently cleanly wiped and fully reinstalled:

2013 Mac Pro
2.7 GHz 12-Core Intel Xeon E5
64GB RAM
AMD FirePro D700 6 GB
MacOS 12.7.5

Pro Tools Ultimate 2024.3.1

Black Magic UltraStudio Mini Monitor with Black Magic Desktop Video version 12.7.1 feeding to a TV via HDMI


Picture file is an h264 .MOV file, 1280x720 at 29.97fps

Any advice is most appreciated!
__________________
- Alexey Mohr
https://www.parkstreetpost.com
Reply With Quote
  #2  
Old 06-15-2024, 09:42 AM
Kasper Kasper is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Boston,MA USA
Posts: 970
Default Re: Video Engine 22006 error. Any advice?

Check if the BM driver is the most current for your system/OS.

Try without using the BM driver/card; feed video from a mac output.

Regardless of the possible BM issues, H264 is not a good codec to use in PT.
Re compress with ProRes or DNxHD.
I think you will find it mush faster/smother overall.


kasper
Reply With Quote
  #3  
Old 06-16-2024, 05:10 AM
tope d's Avatar
tope d tope d is offline
Avid
 
Join Date: Jul 2015
Location: Worldwide
Posts: 716
Default Re: Video Engine 22006 error. Any advice?

Quote:
Originally Posted by Kasper View Post
Check if the BM driver is the most current for your system/OS.

Try without using the BM driver/card; feed video from a mac output.

Regardless of the possible BM issues, H264 is not a good codec to use in PT.
Re compress with ProRes or DNxHD.
I think you will find it mush faster/smother overall.


kasper
agree. Try importing a different codec and see if the same issue occurs.
__________________
-Tope

To create a support case with Avid Support, go to https://www.avid.com/learn-and-suppo...-music-support

www.topedomingo.com
Reply With Quote
  #4  
Old 06-21-2024, 11:01 PM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 967
Default Re: Video Engine 22006 error. Any advice?

Like Kasper said, export the video file as DNxHD36 or ProRes LT in 1920x1080 using the free app Shutter Encoder.
__________________
Vedat

WaveRider + Defaulter (now with LKFS)
QuietArt.co.nz

Catchin' SYNC app
Reply With Quote
  #5  
Old 06-23-2024, 09:24 AM
Kasper Kasper is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Boston,MA USA
Posts: 970
Default Re: Video Engine 22006 error. Any advice?

Alexey, any luck on this?

BTW: Vedat, love your Defaulter plug, use it on every show.
Thanks for putting out a super useful piece of work!

kasper
Reply With Quote
  #6  
Old 06-27-2024, 09:38 AM
alexeymohr alexeymohr is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Burbank, CA
Posts: 55
Default Re: Video Engine 22006 error. Any advice?

Seems as long as I religiously convert my picture to ProRes LT using DaVinci Resolve before trying to use it in Pro Tools, I'm good. So for now that's my plan!

I'm trying to hold out for the next revision to the Mac Studio before replacing this ancient trash can, as it is otherwise still serving my needs sufficiently.
__________________
- Alexey Mohr
https://www.parkstreetpost.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Protools Video Black screen while playback with no noticiable avid video engine error luisaudio Pro Tools 10 04-23-2024 09:47 PM
'The Video Engine reported and error' message when trying to play any video zerothrills Pro Tools 12 10 02-28-2022 04:04 AM
Video Engine Error aptmusic9 Pro Tools 11 7 03-10-2017 01:55 PM
Video Engine Error? bifbangpow Pro Tools 12 1 09-29-2016 07:02 PM
Video Engine Error (and log?) Farmer Dave Pro Tools 11 2 12-07-2013 09:15 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com