Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-20-2002, 10:02 AM
Suz-eq Suz-eq is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: New York
Posts: 18
Default Logic Control and PT

Anyone using Logic Control with PT and the HUI Emulator? I'm looking for a decent priced control surface and I'm also strongly considering migrating to Logic TDM in the near future so LC would seem to be the best choice for me. Any feedback would be greatly appreciated. [img]images/icons/wink.gif[/img]

Sue
Reply With Quote
  #2  
Old 08-21-2002, 07:51 AM
Suz-eq Suz-eq is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: New York
Posts: 18
Default Re: Logic Control and PT

C'mon guys, no one is using it? Tell me it's great with no problems (I wish), tell me it sucks and I should move to Logic first. Tell me something. Thanks...

[img]images/icons/rolleyes.gif[/img]
Reply With Quote
  #3  
Old 08-21-2002, 08:01 AM
Muzoid Muzoid is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: southeast VT
Posts: 525
Default Re: Logic Control and PT

With Logic, it's smokin'.... no 2 ways about it.

With PT, as a HUI emulator, it's not too satisfying, to be honest, but maybe I need to give it another try.

If I do, I'll post again, but my first impressions were unimpressive.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-21-2002, 09:02 AM
bobo mark bobo mark is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: hongkong
Posts: 244
Default Re: Logic Control and PT

I mix in PT over 6 years, when i switch to Logic 5 and LC 16 faders. I don't missed PT at all, although some very simple function in PT is missing.

When using HUI emulation, it required download the LC firmware everytime. So i suggest don't use it for now. BTW, l liked LC more than HUI. i have both

regards
bobo
__________________
Regards
Bobo
Reply With Quote
  #5  
Old 08-21-2002, 09:47 AM
Syn-g Syn-g is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Pacific Palisades,Ca,USA
Posts: 217
Default Re: Logic Control and PT

Just bought Logic Control to use with PT. I have been a Logic user for 4 years now and have just recently moved to doing 90% of my audio work with PT. In recent years, I have spent more time "fixing" logic than actually getting work done.....but thats another discussion! Anyway...Logic Control works great with PT if all you are looking for is basic functions (faders rides, pan, plug-in parameter control, transport). LC with Logic is more powerful, but that is to be expected as it was designed for that. Because of this, the labeling of buttons is for Logic, so you will probably want to relabel you unit.
I compared LC to Motormix before I purchased and for me LC was much better. Although Motormix has better overall intergration into the Pro Tools environment, it is lacking in several key areas.#1 is no touch sensitivity. You will have to go to "war" with the faders at times fighting the motor unless you change modes of operation on the Motormix first. Faders on LC "feel" better IMHO. #2 Resolution of the faders really sucks..... (.5 db) as far as I could tell unless there was some mod that I was not able to find. #3 The layout of buttons/transport on Motormix is lame at best. ......theres more but you get the idea.
If you want a control surface without the pre-amps and other unnecessary stuff that Control/24 has (including size) I think LC is the way to go.....TODAY that is!
__________________
PTHD6 / C|24 Controller / Euphonix MC Mix Controller / PT v.10.2
Intel MacPro 2.8ghz Quad Xeon / 18gigs ram/ PE6R4 Expansion Chassis w/Core,4 accel,1 process card, 46" & 24" monitors

Syn-g
www.bulletsage.com
Reply With Quote
  #6  
Old 09-10-2002, 05:40 PM
Michael Haydn Michael Haydn is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Rellingen
Posts: 28
Default Re: Logic Control and PT

Quote:
Originally posted by bobo mark:
I mix in PT over 6 years, when i switch to Logic 5 and LC 16 faders. I don't missed PT at all, although some very simple function in PT is missing.

When using HUI emulation, it required download the LC firmware everytime. So i suggest don't use it for now. BTW, l liked LC more than HUI. i have both

regards
bobo
<font size="2" face="Verdana, Arial">Huh? One of the design goals of the Logic Control HUI Emulation was that it's not necessary to download the firmware. Instead, the emulation takes place in the computer - not in Logic Control. Another benefit of this architecture is that you get advantage of the superior MIDI implementation, resulting in lower MIDI bandwidth usage.
__________________
Beste Gruesse - best regards,
Michael Haydn
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Dipl.-Inform. Univ. Michael Haydn mhaydn@emagic.de
SoundDiver Group Executive http://www.emagic.de/
Logic Developer (Logic Control integration)
Emagic Soft- & Hardware GmbH - Germany Phone: +49 4101 495 0
Halstenbeker Weg 96, 25462 Rellingen Fax : +49 4101 495 199
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Reply With Quote
  #7  
Old 09-11-2002, 01:55 AM
Peter Duemmler Peter Duemmler is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Neuwied, Germany
Posts: 787
Default Re: Logic Control and PT

Welcome to the DUC, Michael!
Nice to see you participating here.
[img]images/icons/smile.gif[/img]

Peter
__________________
http://www.merlinsound.de
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Logic 5.2 with Control 24 q8composer ICON & C|24 3 09-04-2002 06:38 PM
Logic Control NannerPuddin' 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 05-14-2002 09:56 PM
Logic Control to control Pro tools : Brilliant !! PGrealy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 05-11-2002 12:46 AM
Logic Control to Control Protools PGrealy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-07-2002 09:28 AM
Can you use Logic Control w/ PT NGP31 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-24-2001 09:38 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com