Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 10-05-2022, 08:46 AM
lego lego is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 380
Default Re: alt, shift, 3 not working

Something seems broken in how PT reads the Num Pad:
go to Keyboard Shortcuts
Activate "Search by Key"
Press Shift + some Num Pad keys
Result: keys 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 0 and "Comma" are not recognized as Num Pad keys but standard cursor keys instead.
If you use other modifiers (Ctrl, Alt, Start) _without_ Shift (or no modifier) all the Num Pad keys are recognized properly.
(Tested on Windows)

So Alt + Shift + NP 3 is recognized as Alt + Shift + Page Down (and can be set as the shortcut for Consolidate Clip as a dirty workaround)
__________________
"The Mackey Big Knob is, you press little button and they can hear through the headphones, you can say whatever you wanted to them without you having to yell." by Tad Donley

Last edited by lego; 10-05-2022 at 09:04 AM.
Reply With Quote
  #22  
Old 10-05-2022, 05:39 PM
nednednerb's Avatar
nednednerb nednednerb is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Vancouver, Canada
Posts: 409
Default Re: alt, shift, 3 not working

Quote:
Originally Posted by lego View Post
Something seems broken in how PT reads the Num Pad:
go to Keyboard Shortcuts
Activate "Search by Key"
Press Shift + some Num Pad keys
Result: keys 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 0 and "Comma" are not recognized as Num Pad keys but standard cursor keys instead.
If you use other modifiers (Ctrl, Alt, Start) _without_ Shift (or no modifier) all the Num Pad keys are recognized properly.
(Tested on Windows)

So Alt + Shift + NP 3 is recognized as Alt + Shift + Page Down (and can be set as the shortcut for Consolidate Clip as a dirty workaround)
NumPad on Classic or Transport in Operations tab in preferences? This was reset for me recently in an update. I wanted Classic, but it was default to Transport. Does yours say Transport? Does Classic make the behavior what you expect?
__________________
___
>> me: nednednerB //
||main gig: editing audio & testing software / 2nd gig: music software tutoring //
||software: Monterey 12.5.1 | PT Studio 2022.10 | Ableton Live 11 | iZotope RX, Ozone, Neutron | Arturia Pigments | Auto-Tune | Dubler2 //
||system: iMac (Retina 5K, 27", 2020) 10-Core-i9 | 128GB-DDR4 | 5700-XT-16GB //
||devices: Focusrite Clarett 2Pre | some AT condenser mics | SM58 | Ableton Push 2 | 32" 4k LG secondary display //
||automation: SoundFlow | Keyboard Maestro | SteerMouse //
Reply With Quote
  #23  
Old 10-05-2022, 06:13 PM
lego lego is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 380
Default Re: alt, shift, 3 not working

Quote:
Originally Posted by nednednerb View Post
NumPad on Classic or Transport in Operations tab in preferences? This was reset for me recently in an update. I wanted Classic, but it was default to Transport. Does yours say Transport? Does Classic make the behavior what you expect?
The key reported by Search by Key is wrong in both Classic and Transport modes
I reported this Shift + Num Pad behavior as a bug, hope for a fix
__________________
"The Mackey Big Knob is, you press little button and they can hear through the headphones, you can say whatever you wanted to them without you having to yell." by Tad Donley

Last edited by lego; 10-05-2022 at 07:04 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alt+Shift+3 not working ebjazz Pro Tools 2019 12 11-20-2019 02:36 PM
Shift+Tab not working? bing181 macOS 2 06-01-2017 10:58 PM
pitch shift not working aimeepink macOS 1 03-11-2012 07:50 PM
Shift-tab not working...? JKD99 Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 02-08-2011 03:22 AM
Pitch Shift not working djhoff 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-04-2006 12:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com