Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > ProControl, Control|24, Command|8

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-04-2008, 05:16 PM
nymo nymo is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Australia
Posts: 205
Default PC ethernet cable length

Hi there,

Just got a 32 channel PC and was wondering about the ethernet cable
length which goes from the computer to the hub.

Is there a maximum length (i 'm using a 10 metre (30 feet) cable) or is it best to use a short a length as possible ??

I am using the original digi ones from the fader packs and main unit.

Cheers
N
Y
M
O

www.myspace.com/redberryrecords
Reply With Quote
  #2  
Old 11-04-2008, 05:30 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: PC ethernet cable length

I might start to worry at 200 ft.
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 01-03-2009, 12:07 PM
tvent tvent is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Helena, AR
Posts: 401
Default Re: PC ethernet cable length

Ethernet specification allows for 100 meters (approx 328 feet.)
I think you are OK, but with any copper cable: using just what you need is ideal.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-03-2009, 11:15 PM
D3lta D3lta is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 80
Default Re: PC ethernet cable length

Quote:
Originally Posted by tvent View Post
Ethernet specification allows for 100 meters (approx 328 feet.)
I think you are OK, but with any copper cable: using just what you need is ideal.
I was going to say that. You can however use switches to increase the length.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cat 5e 350mHz or better ethernet cable? Kristo Kotkas VENUE Live Sound Systems 5 10-02-2013 11:16 AM
DSL phone cable run OR Ethernet cable run stormmusic Post - Surround - Video 9 12-12-2011 10:26 AM
Where do you connect the Ethernet cable if the DSL Imagine ICON & C|24 1 04-18-2004 12:26 PM
ethernet cable length Armando ICON & C|24 3 06-10-2003 01:22 AM
Footswitcing C24 and Ethernet cable fid ICON & C|24 5 09-11-2002 09:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com