Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-05-2004, 02:05 PM
Swaphappy Swaphappy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Virginia
Posts: 1,713
Default Anyone using the Clavia Ddrum4 Brain?

If so do you know where I can get some Jazz Brush Kit samples?
I have looked at the samples on the Clavia site but no brush sounds available.

Reply With Quote
  #2  
Old 04-06-2004, 04:03 AM
Swaphappy Swaphappy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Virginia
Posts: 1,713
Default Re: Anyone using the Clavia Ddrum4 Brain?

Yaawwwwn,
Good Morning.

bump
Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2004, 05:58 AM
moonmusic moonmusic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 361
Default Re: Anyone using the Clavia Ddrum4 Brain?

Yep, I used to have a Ddrum 4 set up....I couldn't ever get the brain to play just certain midi note numbers...It wanted to play all the "nuances" so using it to trigger other modules never did work out...If you can't find any brush samples you like off of clavia's download site, Your pretty much out of luck unless you can figure out how their compression scheme works to be able to make your own....I opted to sell that kit and bought a Ddrum 2 setup with an Alesis DM5 (for triggering purposes only) for much less money....The module midi's into my Fantom S-88 and mainly I use the Dynamic Drums and some off the Studio SRX expansion cards for sounds....Sometimes I midi into Gigastudio if it's something really particular I'm looking for...This setup gives unlimited possibilties and no compression scheme or midi note numbers flying all over the place to worry about...Oh...I like the sound better too.....
__________________
Nehalem 2.66 quad core, 32 Gig RAM , 640GB , 2TB Seagate, OSx10.8.5, PTHD10.3.8, HD3 Accel, MidiIO, 192, 96i, Pre
Reply With Quote
  #4  
Old 04-06-2004, 07:39 AM
Lalaman Lalaman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Berlin
Posts: 2,198
Default Re: Anyone using the Clavia Ddrum4 Brain?

Moon,

The nuances is what it is about. That´s what makes this thing so special and brings it closer to realistic imaging than any drum sampling I am aware of.

Lalaman
Reply With Quote
  #5  
Old 04-07-2004, 01:20 PM
moonmusic moonmusic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 361
Default Re: Anyone using the Clavia Ddrum4 Brain?

Yep, the nuances is what it's all about and the Ddrum module sounds pretty good especially if you take up all the memory and put ONE of the signiture series kits in it BUT when you want to use a different sample other than what Ddrum has to offer...Your kind of stuck....Because of the way it loads sample data (It only holds like 8MB I think?)Your pretty limited on what it can hold..I started out on acoustic drums and played them for many years before moving to keyboards so I've paid closer than normal attention to drum sounds...In the 80s Ddrum had the best drum sound bar none...Everything else sounded the same which only had single sample hits...The sample sounded the same whether you hit it hard or soft, only the volume level changed and playing 16th notes sounded like a machine gun so yes, Ddrum was king but in the last few years especially, multi sampled drums are becoming pretty common practise... I am really amazed at the nuances even on the Dynamic Drums and Studio SRX Roland cards...If you step into some of the sample CDs they have like for Gigastudio for example..They are even better...
__________________
Nehalem 2.66 quad core, 32 Gig RAM , 640GB , 2TB Seagate, OSx10.8.5, PTHD10.3.8, HD3 Accel, MidiIO, 192, 96i, Pre
Reply With Quote
  #6  
Old 04-07-2004, 07:13 PM
Swaphappy Swaphappy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Virginia
Posts: 1,713
Default Re: Anyone using the Clavia Ddrum4 Brain?

Quote:
I am really amazed at the nuances even on the Dynamic Drums and Studio SRX Roland cards...If you step into some of the sample CDs they have like for Gigastudio for example..They are even better...

That may be why I as able to get the ddrums almost at cost. $2200
They sure sound sweet. I wish I could find some brush sounds but it's not
a must since they are so responsive to light touches. I can already produce
some soft sounds as it is.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clavia Nord Lead Digi_User. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-07-2009 01:22 PM
ddrum4 Hangs During MIDI Playback in PT 7.1 510man MIDI 1 12-31-2006 11:56 AM
Clavia J. Guerrero 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-31-2002 12:06 AM
Hum from Clavia Ddrum4 module Lalaman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 11-28-2002 04:08 PM
001 and Clavia Micro Modular petter 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-25-2001 04:05 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com