Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-03-2021, 01:00 PM
watman54 watman54 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Ferndale, MI
Posts: 10
Default PT9 and Digi002 ... not hearing any panning

when I'm listening back to tracks
I'm not hearing any panning
Everything is reading correctly
(ie. master fader and such)
but it just sounds like it's coming from everywhere .....
not mono sounding but more like
stereo but no panning.....
I switched headphones .... listened with the monitors
changed 1/4 inch adaptors
nothing is working to fix it
it wasn't doing this 3 days ago

so frustrating

any help would be greatly appreciated
Reply With Quote
  #2  
Old 09-03-2021, 03:38 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 7,151
Default Re: PT9 and Digi002 ... not hearing any panning

Did you accidentally hit the "Mono" button?
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at reasonable rates
Demos: brucehayward dot com
SonoBus
Source-Connect: brucehayward
Options for Remote Direction
Reply With Quote
  #3  
Old 09-03-2021, 05:24 PM
watman54 watman54 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Ferndale, MI
Posts: 10
Default Re: PT9 and Digi002 ... not hearing any panning

no ........ it's definitely not mono but the panning hard left and right is not there
it's as if all the stereo tracks are panned at 100left 100 right ..... even tho' they're not ......... tried everything
Reply With Quote
  #4  
Old 09-03-2021, 05:50 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 39,320
Default Re: PT9 and Digi002 ... not hearing any panning

Do you have a master track in your session? Is it happening in all sessions? If its only some, maybe you accidentally created a mono master. Delete it and add a stereo master track.
__________________
HP Z4 workstation, Mbox Studio
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 09-04-2021, 02:00 AM
watman54 watman54 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Ferndale, MI
Posts: 10
Default Re: PT9 and Digi002 ... not hearing any panning

there is a stereo master fader
and if I hard pan a track left it reads that way on the master but sound wise it's not
Reply With Quote
  #6  
Old 09-04-2021, 02:33 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 24,892
Default Re: PT9 and Digi002 ... not hearing any panning

Have you already tried the obvious and hitting default on your i/o setup?
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-04-2021, 09:27 AM
watman54 watman54 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Ferndale, MI
Posts: 10
Default Re: PT9 and Digi002 ... not hearing any panning

haven't tried that but I will tonight

thanks ...... I'll give anything a shot at this point
everything is just coming from everywhere
no definition to the mix drives me nuts
Reply With Quote
  #8  
Old 09-04-2021, 05:31 PM
watman54 watman54 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Ferndale, MI
Posts: 10
Default Re: PT9 and Digi002 ... not hearing any panning

tried defaulting the I/O ....... still nothing
WTH

.................................................. ............
Reply With Quote
  #9  
Old 09-04-2021, 05:38 PM
watman54 watman54 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Ferndale, MI
Posts: 10
Default Re: PT9 and Digi002 ... not hearing any panning

http://haightashburyband.com/track/2...no-know-return
You'll notice what I'm hearing
no definition because everything is everywhere
Reply With Quote
  #10  
Old 09-04-2021, 06:07 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: PT9 and Digi002 ... not hearing any panning

Quote:
Originally Posted by watman54 View Post
http://haightashburyband.com/track/2...no-know-return
You'll notice what I'm hearing
no definition because everything is everywhere
Sounds perfectly fine to me.
Much extreme panning, but that cheap drum machine is in the center, it's definetly nothing wrong with the mix. I think you have something wrong with your listening environment, cabling or something.
__________________
Mac mini M2 16GB RAM macOS 13.4.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1, Control on iPad.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Power Mac Digi002 rack and Digi002 with faders jpkorell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-08-2011 11:17 AM
How's your hearing? Ben Jenssen General Discussion 18 04-23-2011 06:41 PM
Problem with hearing the FX of panning in monitors Knightshade 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 03-20-2005 11:30 PM
Better Hearing blackaxe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-17-2004 12:47 AM
Digi002 Rack shipping with Digi002 plugin pack? Vaphoron 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-22-2003 02:38 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com