Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-03-2009, 08:27 PM
ryanrunnerrunner ryanrunnerrunner is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 21
Default No audio coming from my 003 rack!

hello all.

here is my problem. i was playing back a session when out of nowhere i lost all sound from my speakers(NHT's) and from both headphone jacks on my 003 rack. i have an api A2D going into my 003 rack and that is all. has anyone had this problem before? im not sure what to do but when i plug in my mbox mini i have audio so im assuming the problem is in the 003 rack....any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-03-2009, 08:39 PM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,118
Default Re: No audio coming from my 003 rack!

Quote:
Originally Posted by ryanrunnerrunner View Post
hello all.

here is my problem. i was playing back a session when out of nowhere i lost all sound from my speakers(NHT's) and from both headphone jacks on my 003 rack. i have an api A2D going into my 003 rack and that is all. has anyone had this problem before? im not sure what to do but when i plug in my mbox mini i have audio so im assuming the problem is in the 003 rack....any ideas?
Sounds ominous..

Have you rounded up the usual suspects?

(reboot, cycle power on the 003, try a new session, etc...)
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
  #3  
Old 09-03-2009, 09:17 PM
ryanrunnerrunner ryanrunnerrunner is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 21
Default Re: No audio coming from my 003 rack!

yes i rebooted, unplugged all my gear, let it sit, it was the same in other sessions and now i just hooked up my mbox and my speakers work fine...so somewhere between the 003 rack and the api a2d, something is happening....is there a reset switch on the 003 rack maybe? could my spdf cable be bad? is there a fuse in the 003 rack that maybe messed up the monitoring system? im perplexed....
Reply With Quote
  #4  
Old 09-03-2009, 09:18 PM
ryanrunnerrunner ryanrunnerrunner is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 21
Default Re: No audio coming from my 003 rack!

what is "cycle power on the 003"? what does that mean?
Reply With Quote
  #5  
Old 09-03-2009, 09:22 PM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,118
Default Re: No audio coming from my 003 rack!

Are you saying it works when the A2D is not connected?

I don't know why the "front end" would keep you from hearing anything out the back..

cycle power = turn it off then on again...
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
  #6  
Old 09-03-2009, 09:31 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: No audio coming from my 003 rack!

Do u have any plugs on the session? Waves perhaps?...






Hey Flommer...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #7  
Old 09-03-2009, 09:48 PM
ryanrunnerrunner ryanrunnerrunner is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 21
Default Re: No audio coming from my 003 rack!

no it doesnt work when the api is connected....i do have plugins in all my sessions but that has never been a problem before.....
Reply With Quote
  #8  
Old 09-03-2009, 09:51 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: No audio coming from my 003 rack!

Quote:
Originally Posted by ryanrunnerrunner View Post
no it doesnt work when the api is connected....i do have plugins in all my sessions but that has never been a problem before.....
The phrase "Has Never been a problem before, or it worked fine before" are pointless in DAW/Computer world... Hope u get my point... We're tryna help but if nothing is a problem then there is no help needed...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #9  
Old 09-03-2009, 09:53 PM
ryanrunnerrunner ryanrunnerrunner is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 21
Default Re: No audio coming from my 003 rack!

umm ok then yes i have plugins running. i have my mbox plugged in now and the session is fine....its just when i plug the 003 rack in a get no audio.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-03-2009, 09:56 PM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,118
Default Re: No audio coming from my 003 rack!

Quote:
Originally Posted by ryanrunnerrunner View Post
no it doesnt work when the api is connected.....

This doesn't answer my question specifically...

Does it work when the A2D is not connected???
You can see how that would point specifically at the A2d or its configuration in protools, right?



Hey Mr. Keys... Hows the beeeets?
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!NO AUDIO coming out of PT HD 10.2 HELP! CDac Pro Tools 10 1 06-25-2012 09:18 PM
003 rack no sound coming through :confused: murergobben 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 01-04-2008 12:19 PM
Clock Noise (?) coming from my Digi 002 Rack outpu Billy Hulting 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-05-2006 09:43 PM
Audio not coming through on new PC set-up ajp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-14-2006 04:44 PM
No Audio Coming In From Mic ...help Tammaru Digidesign Hardware & Software 0 03-06-2001 08:20 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:54 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com