Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-23-2003, 07:59 AM
maxcap maxcap is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: New Bedford Ma USA
Posts: 288
Default Type 1,2,3 error when starting...help

Ahhh, been awhile.

So I recently got a Motor MIx. I thought everthing was cool. But now every time I try to open a session I get Type 1 2 and 3 errors.

I rebuilt the desktop..did the PRAM thing. Reinstalled OMS...now OMS isn't finding Digi 001.

Help if you can

Running OS 9.2 on a dual 450
ProTools LE v5.2.1
__________________
Everyone in this room is wearing a suit, and don't kid yourselves Zappa
Reply With Quote
  #2  
Old 12-23-2003, 08:19 AM
Styles Bitchly Styles Bitchly is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Penthouse Suite
Posts: 388
Default Re: Type 1,2,3 error when starting...help

The type 1, 2, and 3 errors are usually associated with memory problems. You may try increasing the ram allocated to the application that is causing the problem. If that doesn't work, you probably have conflicting extensions. This has actually happened to me in the past. It took about two hours to resolve, but well worth it in the end. I turned off half the extensions, restarted, tried to duplicate the problem. If the problem still existed, I turned those extensions on again, and turned off the other half. Restarted, and the problem was gone. Then it was a matter of finding the extension causing the problem. A lot of turning on and off, and restarting, and duplicating the problem. It's a real pain in the kiester, but necessary. Good Luck.
__________________
Due to budget cuts the light at the end of the tunnel will be turned off until further notice.

http://www.gidakdigital.com
Reply With Quote
  #3  
Old 12-23-2003, 08:46 AM
maxcap maxcap is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: New Bedford Ma USA
Posts: 288
Default Re: Type 1,2,3 error when starting...help

I'll give it a shot..I'm so frustrated, I seriously haven't had a major problem in over two years

thanks
__________________
Everyone in this room is wearing a suit, and don't kid yourselves Zappa
Reply With Quote
  #4  
Old 12-23-2003, 09:07 AM
Styles Bitchly Styles Bitchly is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Penthouse Suite
Posts: 388
Default Re: Type 1,2,3 error when starting...help

I'd be willing to bet you that some extension used with motormix is causing the problem - assuming of course that additional extensions/control panels have been installed in order to use it. The same thing happened to me when I installed Toast Titanium. I had type 2, and 3 errors all over the place. Once I disabled the extensions utilized by Toast I had no problems. Of course I couldn't use Toast anymore, but at least my PTLE was up and running again. I eventually loaded an upgrade for Toast and all was right again. Start with the motormix stuff first, and see where that gets you. Keep an accurate record of what you disabled, so you won't get mixed up when getting deeper into your troubleshooting. Good Luck.
__________________
Due to budget cuts the light at the end of the tunnel will be turned off until further notice.

http://www.gidakdigital.com
Reply With Quote
  #5  
Old 12-23-2003, 09:23 AM
maxcap maxcap is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: New Bedford Ma USA
Posts: 288
Default Re: Type 1,2,3 error when starting...help

The funny thing is, if I launch from the SESSION, I get the error. If I launch ProTools, then the session, no problems.
I didn't see anything out of the ordinary in my extension set except for Appletalk , which was turned on, so I turned it off.


Maxcap
__________________
Everyone in this room is wearing a suit, and don't kid yourselves Zappa
Reply With Quote
  #6  
Old 12-23-2003, 10:14 AM
Styles Bitchly Styles Bitchly is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Penthouse Suite
Posts: 388
Default Re: Type 1,2,3 error when starting...help

It kind of reminds of that old joke: "Hey, doc, it hurts when I do this." And the doc replies, "Well, don't do that!"

I'm not trying to trivialize your problem, but at least you have a workaround for it. Believe me, I totally empathize with you on this one. I've spent hours upon hours troubleshooting stuff. The best investment I ever made was some software entitled "Mac Care Unit". It was a bundle of different applications that made finding and solving problems much easier. I understand it's been discontinued, but I believe there is a replacement that works just as well. Maybe a search would turn up some info. Sorry I wasn't of much help - I tried as best I could. Take care, and enjoy the holidays.
__________________
Due to budget cuts the light at the end of the tunnel will be turned off until further notice.

http://www.gidakdigital.com
Reply With Quote
  #7  
Old 12-24-2003, 06:59 AM
maxcap maxcap is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: New Bedford Ma USA
Posts: 288
Default Re: Type 1,2,3 error when starting...help

Thanks Styles, happy holidays to you too.
__________________
Everyone in this room is wearing a suit, and don't kid yourselves Zappa
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error: 3 when starting Pro Tools 10 waynekhin Pro Tools 10 0 11-25-2013 08:56 PM
Error type 10,address error ,illegal error, buss error ,illegal instruction KasticK Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 05-14-2003 11:21 AM
Buss error,Address error,ilegal instruction,error type 10 KasticK Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-08-2003 05:49 PM
HELP ! ! PowerBook G4 error Type 3, Type 2 HELP ! ! Liquidtrek 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-18-2002 06:28 PM
ERROR: (-6032) while starting PT LE ??? P_J 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-09-2000 12:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:40 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com