Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-14-2002, 08:28 AM
Johnbearorl Johnbearorl is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Florida
Posts: 32
Default Sharing the Digi 001 with a PC

Okay, I've got the Digi 001 on my Mac. Is there a way to share it with my PC as well? I know I will need a new PCI card but can I just move the cable back and forth without buying a new Digi 001 interface? Need to use PC and Mac Platforms in same studio.

Getting the MBOX as well, does anyone know if it does onboard processing or is everything dumped on the CPU? I'm curious since I will be using it with a G3 b/w with 350mhz.

THANKS!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-14-2002, 09:09 AM
where02190 where02190 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Boston, Ma USA
Posts: 8,145
Default Re: Sharing the Digi 001 with a PC

If you have the 001 PCI card on each machine, you should be able to use the interface rack mount with eaith. You willl most likely need to reboot when you switch over from one to the other.

The M-box uses the same PTle software as the 001, processing everything via the CPU. If you are thinking you can use both the 001 and M-box together, think again.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-14-2002, 09:28 AM
Johnbearorl Johnbearorl is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Florida
Posts: 32
Default Re: Sharing the Digi 001 with a PC

So I will be limited with the Mbox on the mac track an plug in wise more so than with the digi 001 which does some work on the PCI card.

Wonder what I could get out of the Mbox with my G3?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-15-2002, 01:20 AM
Rock_Artist Rock_Artist is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Hertzliya
Posts: 1,482
Default Re: Sharing the Digi 001 with a PC

No big difference in performance between the 001 & Mbox.

The Mbox is more "cpu taker" since it's using USB.

In a month or so digi will release Mbox for PC.
If you could explain your needs of the system I guess people will be able to help you more [img]images/icons/smile.gif[/img] .

You should look out for old Audiomedia III card that can run on PC/Mac and use PTLE.

The PC can give you higher track-count/plug-in count but some plugins still use mac only.

You can actually sync the 2 system for total of 64 internal tracks.

another concept you might like is to send channels to the PC (AM3) upto 4 channels for putting inserts. this way you can use the PC cpu without killing your g4/g3 [img]images/icons/smile.gif[/img] .
__________________
Just wanna do music,
RA.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sharing Digi 003R with 2 different systems Ty Ford macOS 0 11-23-2011 06:07 PM
Just sharing the digi love macr0w 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 05-18-2005 07:45 PM
Digi 001 & IRQ sharing SpillingSounds 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-30-2003 02:36 PM
digi sharing Irq with promise controller ALAN MCKNIGHT 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 01-13-2002 12:02 AM
Digi sharing IRQ With video Card Olly J 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-06-2002 05:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com