Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-18-2005, 04:16 AM
jiggy_bau jiggy_bau is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 75
Default S-MUX / Double Speed / Double wire

Does Pro Tools support s-mux stadard? I.e. can I stream digital audio at 88.2/96 kHz? I have a HD 3 Accel system with two IO 192 interfaces. While we're at it can Logic Audio do this? And one more thing: is s-mux the only standard for streaming 88.2/96k signals over ADAT optical? I'm asking this because I have a lot of hardware from different manufacturers (e.g. RME ADI 8 DS converter, RME HDSP 9652 card, EMU 1820m card, Creamware A16 Ultra converter, Creamware pulsar 2 card etc.) and I wonder if these devices support the same standard.
Thanks!
__________________
Kids, don't try this on a Mac [img]/images/graemlins/grin.gif[/img]
Reply With Quote
  #2  
Old 06-18-2005, 04:46 AM
clusterer clusterer is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: vienna
Posts: 575
Default Re: S-MUX / Double Speed / Double wire

as to S/MUX: unfurtunatly - PT doesn´t support S/MUX - anyway not for 96 I/O. perhaps for 192 I/O.
i´d also would welcome it!
__________________
G. Rasek - recording engineer - www.overdub.at - european VO talents via source-connect - PTHD
Reply With Quote
  #3  
Old 06-27-2005, 09:24 AM
jiggy_bau jiggy_bau is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 75
Default Re: S-MUX / Double Speed / Double wire

Thanks, clusterer. However I'd like to get confirmation from digidesign administrators, please.
__________________
Kids, don't try this on a Mac [img]/images/graemlins/grin.gif[/img]
Reply With Quote
  #4  
Old 06-27-2005, 09:36 AM
yelhahc yelhahc is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 99
Default Re: S-MUX / Double Speed / Double wire

This is a pretty expensive solution, but a few of the Apogee interfaces support S-MUX, including the Rosetta 200. They can be used directly with Pro Tools with the addition of an X-HD expansion card (they appear to Pro Tools as a 192 interface).

Steve.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help, Double speed WITH pitch change? brizpaul 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 08-28-2011 08:05 PM
Recording at Double Speed teacherman Tips & Tricks 10 09-30-2008 06:26 PM
Playback at double speed / higher speed in LE? Chris Nelson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-26-2008 09:28 AM
play double speed? Audio Princess 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 06-20-2005 10:57 AM
96khz via double wire from PSX-100 REDD 37 Tips & Tricks 1 05-24-2001 04:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:43 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com