Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-26-2008, 09:59 PM
joemail75 joemail75 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 8
Default DAE error 87 and -6 with playback of 24 bit files

Hey all. Ive been running m-powered 7.1 on an xp machine (1.6 gightz, 1.5 g ram, maudio 1814) for over a year with no problem. Now for some reason I go to open up a large session recorded at 48k and 24 bit and it opens...but when i playback it does not play, eventually giving me these two errors. To my knowledge nothing has changed, no settings...its like i was working on it one day and now its wont work. Oddly enough I was able to work on a session in 44.1/16. No apparent issues.

I know the error's point to a fragmented hardrive or not enough space, but ive tried to defrag...it isnt that. Ive also confirmed im using a NTFS hardrive...its just my local C drive...and my disc allocation is correctly set up. Again its worked with this gear up until now so I know it CAN work...i need to find out whats preventing it.

Any ideas as to what could have changed in my machine that this is now happening? I;ve tried all basic general troubleshooting...looking for some expert advice. Thanks for all help.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-09-2008, 03:34 AM
eddiewes eddiewes is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Sweden
Posts: 18
Default Re: DAE error 87 and -6 with playback of 24 bit files

Do you use your C:drive for both Protools and for recording. If so, this could be the problem. Digidesign says that you should use a separate drive for recording and editing your stuff. Maybe this is your problem.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-25-2008, 02:00 PM
Ryanchristopher Ryanchristopher is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1
Default Re: DAE error 87 and -6 with playback of 24 bit files

I have the same stupid problem and did nothing new!!! Did you find a way to fix it?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-26-2008, 07:07 AM
dillon99999 dillon99999 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 426
Default Re: DAE error 87 and -6 with playback of 24 bit files

snip - see below
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2008, 07:07 AM
dillon99999 dillon99999 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 426
Default Re: DAE error 87 and -6 with playback of 24 bit files

the way to fix it is by installing a separate hard drive for audio (as was mentioned above).

we have seen several posts like this lately, all of them with the same symptoms: Upgraded to 7.4 - it used to work fine on 7.1 - now it's not working.

solution: get a separate hard drive for audio - don't attempt to use the C: drive - and don't try to "partition" it into a separate drive, because that is essentially still using the same "drive".

hard drives are only $30 - a modest investment.

avoid using USB drives - but firewire hard drives are acceptable.

the best choice is either ATA or SATA internal hard drives.

http://www.pricewatch.com/hard_remov...ata_40.0gb.htm @ $27.99

http://www.pricewatch.com/hard_remov...a_ata_20gb.htm @ $19.52

http://www.pricewatch.com/hard_remov.../sata_40gb.htm @ $29.99

http://www.pricewatch.com/hard_removable_drives/
Reply With Quote
  #6  
Old 04-13-2008, 03:26 PM
nevertried nevertried is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Default Re: DAE error 87 and -6 with playback of 24 bit files

I have the same problem and I have two seperate physical drives. I am able to play almost all of the songs on one drive without the error, but not all. On my main drive I cannot play any of the songs at all without getting the error. I have reinstalled, formatted, defragged. I still have 51 gigs left on my drive and do not have anything running in the background while using Pro Tools. I have been using Pro Tools 7.1 for a few years now without any problems, I have not upgraded or added anything. It was working a week ago and then all of a sudden it won't work anymore. I can't figure it out and Pro Tools Tech isn't helping me at all, I've sent them a few emails and they're not answering my questions. HELP!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error 9073 and Error Increase/Reduce H/W Size during playback Digi001 Karma180 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-05-2011 07:46 PM
Fuzzy Static with ProTools playback and window media files playback 39lashesmedia 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-25-2011 05:41 PM
PT playback of .m2v files ... soundlife2 Post - Surround - Video 3 07-28-2005 09:04 AM
Files unsuitable for playback KC63 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-02-2004 12:15 PM
.wave files playback Jim Borchardt Pro Tools TDM Systems (Win) 4 03-23-2001 06:07 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com