Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | Carbon

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-23-2021, 11:13 AM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,553
Default Re: Adat detection Problems With Carbon

Quote:
Originally Posted by Sardi View Post
Yeah. That’s called an AD converter.


Sent from my iPhone using Tapatalk
ha ha. Guess my subtle attempt a humorous sarcasm missed

But seriously is there some relatively inexpensive 2 channel line level in ADAT out A/D converter that might be applicable ? I know there are 2 channel ones for the consumer Audio market but arn't most of those audiophile type and pretty spendy
?
__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2021.10 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Catalina 10.15.7

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #12  
Old 10-23-2021, 01:48 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 15,146
Default Re: Adat detection Problems With Carbon

Quote:
Originally Posted by K Roche View Post
ha ha. Guess my subtle attempt a humorous sarcasm missed

But seriously is there some relatively inexpensive 2 channel line level in ADAT out A/D converter that might be applicable ? I know there are 2 channel ones for the consumer Audio market but arn't most of those audiophile type and pretty spendy
?
Just trying to help You could go

Apollo -> Radial DiNET DAN-TX2 -> RDL SF-ND2 -> RME ADI-192 DD -> Focusrite 18i20

That is

Analog out -> Dante -> AES/EBU -> ADAT


Or maybe it's just easier run the analog out on the Apollo into an analog in on the Carbon (or Focusrite).

Last edited by Darryl Ramm; 10-23-2021 at 02:01 PM.
Reply With Quote
  #13  
Old 10-23-2021, 02:40 PM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,553
Default Re: Adat detection Problems With Carbon

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Just trying to help You could go

Apollo -> Radial DiNET DAN-TX2 -> RDL SF-ND2 -> RME ADI-192 DD -> Focusrite 18i20

That is

Analog out -> Dante -> AES/EBU -> ADAT


Or maybe it's just easier run the analog out on the Apollo into an analog in on the Carbon (or Focusrite).
Well you could just go Apollo --Carbon, but the analog ins on the Carbon are already so good IMO , I don't see the point. I have never had any Apollo stuff but my guess is if you are not going backwards , you are at best sideways..

Me if I thought I need more than the 8 on Focusrite and the 8 on the Carbon and I wanted to do it fairly inexpensively I would just sell the Apollo get a Presonus Quantum 2626 for $699 and be done with it
Or go for the RME Fireface 802 and get 4 high quality mic pres
__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2021.10 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Catalina 10.15.7

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...

Last edited by K Roche; 10-23-2021 at 02:56 PM.
Reply With Quote
  #14  
Old 10-23-2021, 05:59 PM
Sardi Sardi is online now
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,467
Default Adat detection Problems With Carbon

Quote:
Originally Posted by K Roche View Post
ha ha. Guess my subtle attempt a humorous sarcasm missed

But seriously is there some relatively inexpensive 2 channel line level in ADAT out A/D converter that might be applicable ? I know there are 2 channel ones for the consumer Audio market but arn't most of those audiophile type and pretty spendy
?

Doh! That flew over my head.

The other thing to remember is that AFAIK, Carbon’s ADAT inputs can’t be configured as 2 channel SPDIF so even if he did have a way to output 2 channels from the Apollo, Carbon won’t see that configuration.

As mentioned, going line out the Apollo to line in on the Carbon is the only way. But, you’re not gaining an extra 2 channels this way which is what the OP wants.

I concur with the suggestion to sell the Apollo and buy something else.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #15  
Old 10-23-2021, 07:28 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 15,146
Default Re: Adat detection Problems With Carbon

Quote:
Originally Posted by K Roche View Post
Well you could just go Apollo --Carbon, but the analog ins on the Carbon are already so good IMO , I don't see the point. I have never had any Apollo stuff but my guess is if you are not going backwards , you are at best sideways..

Me if I thought I need more than the 8 on Focusrite and the 8 on the Carbon and I wanted to do it fairly inexpensively I would just sell the Apollo get a Presonus Quantum 2626 for $699 and be done with it
Or go for the RME Fireface 802 and get 4 high quality mic pres
Well I was not being too serious. But now looking around online I'm concerned that the RME ADI-192 may be leaving the market. That's such a handy box.

The *only* reason I'd see for the Apollo is if you particularly loved tracking with one of the mic sims/plugins/console... but if you did that you'd not buy a Carbon. And maybe you keep the Apollo for a small/transportable interface but frankly it seems so orthogonal to a Carbon that I just don't see much point. I'd ditch it as well.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro tools Carbon and ADAT Rob Hannon Pro Tools | Carbon 6 09-26-2021 08:04 PM
Still Carbon Problems Must Find An Answer.. tomhartman Pro Tools | Carbon 3 09-16-2021 08:13 AM
Sync Problems with Carbon Downstream tomhartman Pro Tools | Carbon 7 07-01-2021 03:15 PM
Communication problems between Carbon and Pro Tools michenal Pro Tools | Carbon 7 01-11-2021 03:59 PM
Bizarre MIDI Keyboard Detection Problems wildjagd8 macOS 4 11-09-2012 04:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com