Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S4/S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-19-2015, 08:11 AM
Postman Postman is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: where land meets sky
Posts: 2,375
Default Back+Play not always

Back+Play is very convenient but I've noticed it does not always work here. I always work with video. On my mix rig (specs in profile) with only PT12.1 Mac is connected, occasionally the B+P button does not stop playback but brings an error message that Pro Tools timed out while stopping, followed by another message the the Video Engine couldn't stop. Once those are dismissed I can actually stop playback by any method (including B+P which will now work) and continue to mix.

When the same system has Media Composer connected as a video satellite, behavior is different. Instead of error message, B+P simply stops and restarts playback, without going back. No error messages and no other sign of trouble. Might be 1 out of 20 times at the beginning of a day, but sometimes is it more like 1 out of 4 times. I don't know why yet.

Has anyone else seen this?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-20-2015, 11:44 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,531
Default Re: Back+Play not always

We think this is fixed in PT 12.2.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-14-2015, 07:15 AM
Postman Postman is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: where land meets sky
Posts: 2,375
Default Re: Back+Play not always

I am still having trouble with this, currently PT12.3.1 (Mac - specs in my profile). The error messages are gone, but the feature is not reliable. Does not always go back. Seems more likely to fail when pressing back+play a couple of times in quick succession.
__________________
system specs in profile
Reply With Quote
  #4  
Old 12-14-2015, 08:36 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,531
Default Re: Back+Play not always

Do you use Satellite ? What happens when you press these...does it do anything when it fails ?
Reply With Quote
  #5  
Old 12-17-2015, 07:14 AM
Postman Postman is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: where land meets sky
Posts: 2,375
Default Re: Back+Play not always

I do not run a satellite Pro Tools. I frequently run Media Composer as a satellite. Always run DNx video (from PT12.3.1 or from satellite MC, through NitrisDX either way). When I brought this thread back a few days ago, I had spent the day without a satellite, video running within Pro Tools, and experience repeatedly the trouble I posted earlier.

I am no longer able to reproduce the problem at will. I suppose that means I need to gather more information about when it happens. So, with that in mind...

I have a theory this may be related to automation "housekeeping" at the end of a pass. With 12.3.1, the only time I have seen B+P fail is while working inch by inch through dialog premixing. Relatively few tracks active (all sfx tracks inactivated), typically working only one or two tracks at a time, mixing forward a couple of seconds, B+P, forward, B+P, and so on. This is when I noted B+P may stop/start without relocating back. No error messages. I usually set my back time preference to 3 seconds.

For the past two days, have operated with video from MC satellite. With dialog already premixed (as above) I've been mixing music and sfx. Usually working in longer "chunks" of time, not tiny B+P increments. I did not have a single instance of B+P failure.

I'll look for more clues in days and weeks to come.
__________________
system specs in profile
Reply With Quote
  #6  
Old 12-17-2015, 08:35 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,531
Default Re: Back+Play not always

Great feedback, there were a few bugs fixed with back and play recently but it will be good to catch any stragglers. Someone is looking at this so the more info the better. Thanks again Eddie
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Play back only in one ear Hambone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-04-2010 06:05 PM
im not getting it to play back fallingobject Pro Tools M-Powered (Win) 0 04-14-2007 06:55 PM
How to play back MXF in QT? Frank Kruse Post - Surround - Video 19 11-17-2006 02:25 PM
Digital feed back on play back after Bounce drew88 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 05-12-2005 02:18 PM
No Play Back Ecarter Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 07-10-2004 11:23 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com