Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-26-2013, 09:47 AM
crandallwarren crandallwarren is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Washington, DC
Posts: 255
Default WAVES AAX-- You Don't Need an Active WUP Plan!

If your plugins are already updated to Version 9 (any variation of version 9), you DO NOT HAVE TO HAVE A CURRENT WUP PLAN. All you have to do is download the most recent Waves 9 installer and the AAX Waveshell.

Waves are being deliberately vague about this fact.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-26-2013, 10:47 AM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,059
Default Re: WAVES AAX-- You Don't Need an Active WUP Plan!

Quote:
Originally Posted by crandallwarren View Post
If your plugins are already updated to Version 9 (any variation of version 9), you DO NOT HAVE TO HAVE A CURRENT WUP PLAN. All you have to do is download the most recent Waves 9 installer and the AAX Waveshell.

Waves are being deliberately vague about this fact.
Really is this true ???


Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #3  
Old 09-26-2013, 10:50 AM
crandallwarren crandallwarren is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Washington, DC
Posts: 255
Default Re: WAVES AAX-- You Don't Need an Active WUP Plan!

Yes, absolutely true. Try it.

I had a Waves Technical Support employee verify it over the phone today.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-26-2013, 10:53 AM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,059
Default Re: WAVES AAX-- You Don't Need an Active WUP Plan!

Quote:
Originally Posted by crandallwarren View Post
Yes, absolutely true. Try it.

I had a Waves Technical Support employee verify it over the phone today.
This is great to know all my plugs are V9


Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #5  
Old 09-26-2013, 11:00 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,579
Default Re: WAVES AAX-- You Don't Need an Active WUP Plan!

I thought that was just the initial release that they then pulled.

Are you saying it's STILL like that?
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-26-2013, 11:23 AM
crandallwarren crandallwarren is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Washington, DC
Posts: 255
Default Re: WAVES AAX-- You Don't Need an Active WUP Plan!

Here's what I know to be true:

All of my plugs were V9, but my WUP had expired. This week I renewed my WUP for my essential plugins to access the AAX versions. However, when I downloaded and installed the AAX waveshell ALL OF MY PLUGINS worked in PT11. Even the ones not currently covered under WUP.
I called Waves to ask whether or not I had needed an active WUP to download and use the AAX format for these plugins. I talked to both a technical support staff and a member of the Sales Staff.

The Technical support staff said very plainly: "If you plugins are V9, all you have to do is download the AAX waveshell and your plugins will work in PT11. You do not need an active WUP"

The Sales staff was dodgy and said that he was not aware of this functionality and that he could only refer me to the language on their website:
"Waves is pleased to announce the long-awaited release of AAX Native plugin support. Waves AAX-compatible plugins are available at no additional charge for all products covered by Waves Update Plan."

If you have V9 plugs, but your WUP has expired, I suggest you try it before shelling out the money to renew your WUP like I did.

I love Waves plugs and I use them all the time. I've been a longtime customer. But my conversation with the Sales staff today left me feeling manipulated and jerked around, as he wouldn't answer even the most straightforward of questions. If the aax waveshell is truly an "update", I have no problem paying for it. But it doesn't seem that that is what it is. And I do have a problem paying extra for functionality that already existed.

Last edited by crandallwarren; 09-26-2013 at 12:39 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-26-2013, 11:26 AM
crandallwarren crandallwarren is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Washington, DC
Posts: 255
Default Re: WAVES AAX-- You Don't Need an Active WUP Plan!

These people are having the same experience:

http://www.gearslutz.com/board/pro-t...ve-here-2.html
Reply With Quote
  #8  
Old 09-26-2013, 12:01 PM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,308
Default Re: WAVES AAX-- You Don't Need an Active WUP Plan!

Keep bragging, Waves reads the DUC religiously!!
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #9  
Old 09-26-2013, 12:09 PM
crandallwarren crandallwarren is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Washington, DC
Posts: 255
Default Re: WAVES AAX-- You Don't Need an Active WUP Plan!

I hope they do.

I requested that they let me surrender my licenses and give me a refund for the update that I did not need and they refused. And yet they still did not definitively answer whether it is official policy that people with V9 can use the AAX format or whether this is a bug in their coding.

If I'm using plugins that I don't have legal licenses for-- I hope they tell me. I hope they tell all of us.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-26-2013, 01:04 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,579
Default Re: WAVES AAX-- You Don't Need an Active WUP Plan!

Quote:
Originally Posted by TVPostSound View Post
Keep bragging, Waves reads the DUC religiously!!
They're mad because they paid their WUP money unnecessarily!! And rightly so!
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Re: Your Waves Update Plan is About to Expire Touchwood Studios Pro Tools TDM Systems (Mac) 63 03-01-2017 01:01 PM
waves sell out,update plan tobias bluth Pro Tools 9 0 11-23-2011 05:00 PM
Avid Support Plan Active, Now What? Greg Malcangi Pro Tools 10 12 11-21-2011 09:13 AM
Introducing Waves Rental Plan? soundboy35 Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 07-08-2009 11:18 PM
Changes to Waves Update Plan gives Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 03-29-2007 04:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com