Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-05-2008, 07:46 PM
Paul Cavins Paul Cavins is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Cincinnati
Posts: 328
Default Hardware insert--No audio going to 1-2 master fader.

I think something is screwy here. I looked at the manual, but I don't think I'm doing anything wrong. (but I probably am...)

So I have an outboard compressor I want to use. I set up the insert on the track, and connect the compressor with output #8 and input #8. The comp is working and I hear everything (speakers hooked up to "monitor" outs).

However, the meters on the master fader 1-2 show nothing, and a bounce is silent.

Without the hardware insert, everything works normally.

What am I missing?

Thanks
__________________
I don't know karate but I know KA-RAZY!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-05-2008, 07:55 PM
Paul Cavins Paul Cavins is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Cincinnati
Posts: 328
Default Re: Hardware insert--No audio going to 1-2 master fader.

OK, just checked a couple of bounces that used a hardware verb. No verb.

My unit is not hearing hardware through the master 1-2. Poop.
__________________
I don't know karate but I know KA-RAZY!
Reply With Quote
  #3  
Old 11-05-2008, 08:08 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Hardware insert--No audio going to 1-2 master fader.

what hardware?
what software?
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-2008, 08:15 PM
Paul Cavins Paul Cavins is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Cincinnati
Posts: 328
Default Re: Hardware insert--No audio going to 1-2 master fader.

PT 7.3.1
002Rack
Summit Audio TLA-50 compressor
Demeter Real Reverb (spring)
No changes in software/hardware in quite a while.

Thanks-

PC
__________________
I don't know karate but I know KA-RAZY!
Reply With Quote
  #5  
Old 11-05-2008, 09:40 PM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,117
Default Re: Hardware insert--No audio going to 1-2 master fader.

Definitely strange..

I've always used sends and auxes with the little outboard I have, but I tried a little test on my 002. I just used TRS patch cables between outputs 7-8 and inputs 7-8 on an insert on a stereo audio track. Had to set the inputs to +4. If I unplug the cables with the insert active then no sound. The insert worked fine and passed audio during record and playback with cables connected..

Maybe try setting up a pre-fader send going to output 8 on the track and mute the track. Then set up an aux track with its input set to 8. this will kind of separate the components so you can see where something might be screwy
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
  #6  
Old 11-06-2008, 02:07 AM
RussUK RussUK is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Northern Ireland
Posts: 3,725
Default Re: Hardware insert--No audio going to 1-2 master fader.

If you have low latency monitoring switched on that will happen... page 342 of the Digi reference guide will put you straight.
__________________
I work with amazing people who do incredible things.

Founder of the Expert Sites.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-06-2008, 05:57 AM
Paul Cavins Paul Cavins is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Cincinnati
Posts: 328
Default Re: Hardware insert--No audio going to 1-2 master fader.

Quote:
Originally Posted by RussUK View Post
If you have low latency monitoring switched on that will happen... page 342 of the Digi reference guide will put you straight.


Oh man, did I forget that one? I'll check on that----
__________________
I don't know karate but I know KA-RAZY!
Reply With Quote
  #8  
Old 11-06-2008, 06:09 AM
Paul Cavins Paul Cavins is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Cincinnati
Posts: 328
Default Re: Hardware insert--No audio going to 1-2 master fader.

Wait a minute....
So I disabled Low Latency Monitoring, and bam, I got levels on master 1-2. However, I opened up another song, enabled Low Latency Monitoring, and STILL got level going to 1-2.

It worked both ways. I think something else is up.

Hmmmmm.... Perused the manual. It certainly explains why I don't hear the verb, the verb is on an aux input track. However, I don't think such a rule applies to the insert on an audio track (it's not record enabled). Still fishy, but I shall disarm Low Latency and be on my mixing way.

Thanks!
__________________
I don't know karate but I know KA-RAZY!
Reply With Quote
  #9  
Old 11-06-2008, 07:32 AM
RussUK RussUK is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Northern Ireland
Posts: 3,725
Default Re: Hardware insert--No audio going to 1-2 master fader.

Page 836 will put you straight
__________________
I work with amazing people who do incredible things.

Founder of the Expert Sites.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-06-2008, 03:23 PM
Paul Cavins Paul Cavins is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Cincinnati
Posts: 328
Default Re: Hardware insert--No audio going to 1-2 master fader.

There is no page 836 in my manual.
__________________
I don't know karate but I know KA-RAZY!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to insert external processor on Master fader jlnelson19 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 03-21-2009 04:45 PM
Getting a 6th insert on the master fader badboymusic Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 02-13-2007 09:24 PM
EQ Coloration fom master fader insert, to all trac BRAVO-STUDIO 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-30-2004 04:21 PM
Hardware insert on master fader feeds back? KK Proffitt Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 03-19-2004 01:53 PM
Outboard Gear as Insert On Master Fader dmunach 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 01-14-2003 12:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com