Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 05-09-2024, 06:14 PM
jeremiahmoore jeremiahmoore is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: San Francisco
Posts: 522
Default Re: M1 Silicon MacPro Monterey and T-Tap issues

Hi all -

I resolved why some projects were working and some were not: Using T-Tap which has a max res of 1920x1080, Setting the resolution on the video track to a res higher than 1920 x 1080 results in black / no video.

At this time I'm happy to conclude:

T-Tap is working with the following config

- Ventura 13.6.6
- Pro Tools 2024.3.1
- Apple Thunderbolt 3 to 2 adapter dongle
- AJA driver v17 download from T-Tap Pro page


I'll stay with it for now, as I have the requisite adapter chains and it's working. In the event it doesn't make the jump to the next OS, I'll go with the $125 blackmagic.

-jeremiah
Reply With Quote
  #22  
Old 05-17-2024, 12:17 AM
belasoul belasoul is offline
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Germany
Posts: 125
Default Re: M1 Silicon MacPro Monterey and T-Tap issues

I just set up a rig with a M2 Studio Ultra which came with OS Sonoma 14.4.
T-Tap works here.

- Mac OS 14.4
- Pro Tools 2024.3.1
- Apple Thunderbolt 3 to 2 adapter dongle
- AJA driver v17 download from T-Tap Pro page
__________________
Béla Brandes | www.bbsounddesign.de
Reply With Quote
  #23  
Old 06-21-2024, 08:48 AM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,414
Default Re: M1 Silicon MacPro Monterey and T-Tap issues

OG T-Tap working in Sonoma 14.5. Did I buy this box at the end of 2014? Really pleased with how long it's lasted.

Mac Studio Ultra M1 128GB RAM/20-core/64-core GPU macOS 14.5
Pro Tools Ultimate 2024.6.0.149
Eucon 2023.11.0.121/Avid S3 & Dock
AJA Video Driver 16.2.2.5/T-Tap
Dolby Atmos Renderer 5.3.0
Metric Halo LIO-8/4p 6.2.01 [7251] MHLink Driver 3.0.22 (set to jumbo frames)
__________________
Nathaniel Reichman
Producer/Re-recording Mixer - New York
Nathaniel Reichman | IMDB | LinkedIn
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 2020 and Silicon Sam C Pro Tools 2020 3 08-04-2021 09:24 AM
Using carbon copy to move from macpro to a newer Macpro fourthtunz Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 04-10-2012 02:39 PM
Mac heads: i3 or MacPro Xeon...any big issues with Protools? trupro 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 01-07-2011 02:24 PM
Continuous random performance issues PTLE 8.0 MacPro quad core. Help! murph16 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 09-21-2009 08:44 PM
Tiger over Leopard MacPro issues magnottiprod Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 12-30-2007 07:21 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com