Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > MBOX Studio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-30-2022, 02:36 PM
basslik's Avatar
basslik basslik is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 1,831
Default Mbox SPDIF/adat switch ?

Hello all you great folks,


This holiday I'm finally going to upgrade my interface. Narrowed down to the EVO16 or the new Mbox Studio.


The EVO has no midi, not liking for that.


Just watched Mitch Gallagher doing an overview of the new Mbox and from what he is stating you can switch between SDIPF or Adat connection.


Currently I able to run simultaneously 8 channels of Adat and 2 channls of SPDIF. A total of 18 channels through the DIGI 003.


Can someone clarify if you can run both on the new Mbox, SPDIF & Adat together ?, thank you.


Also, Jeffro, many thanks for helping me resolve an issue.
__________________
MAC PRO 2010 5,1 3.46hex 128ram - MOJAVE 10.14.6 - PT 2022.7 / 003 CONSOLE / DIGIMAX FS / PCM90 2CHANNEL SPDIF


Last edited by basslik; 11-30-2022 at 03:00 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-30-2022, 03:44 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Sep 1999
Location: Earth
Posts: 10,134
Default Re: Mbox SPDIF/adat switch ?

Yes to both... avid.com/products/mbox-studio/specifications lists Optical (ADAT or S/PDIF) and Coax (S/PDIF), plus MBOX Control shows both in Hardware Input and Hardware Output.
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2022-11-30 at 2.42.29 PM.jpg (41.8 KB, 0 views)
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 12-04-2022, 10:46 AM
Ob1clyde Ob1clyde is offline
Member
 
Join Date: Dec 2022
Location: Mather, CA
Posts: 4
Default Re: Mbox SPDIF/adat switch ?

Im trying to set up the Mbox studio as the main interface.When connecting my Fractal axefx 3 via spdif I get no signal. I take the same cable use a spdif/coaxial converter and then run the signal into the optical in and it works just fine. I did need to set the word clock to the fractal but thats pretty standard to eliminate pops.

Why is it the direct cable spdif out of fractal to spdif in on mbox does not work?

This spdif input was another reason i chose this unit as my old Apollo twin only had the optical input and why i actually have the converter on hand to test this.

Last edited by Ob1clyde; 12-04-2022 at 11:20 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-28-2022, 10:40 AM
basslik's Avatar
basslik basslik is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 1,831
Default Re: Mbox SPDIF/adat switch ?

Quote:
Originally Posted by Ob1clyde View Post
Im trying to set up the Mbox studio as the main interface.When connecting my Fractal axefx 3 via spdif I get no signal. I take the same cable use a spdif/coaxial converter and then run the signal into the optical in and it works just fine. I did need to set the word clock to the fractal but thats pretty standard to eliminate pops.

Why is it the direct cable spdif out of fractal to spdif in on mbox does not work?

This spdif input was another reason i chose this unit as my old Apollo twin only had the optical input and why i actually have the converter on hand to test this.
You ever get it resolved ?
__________________
MAC PRO 2010 5,1 3.46hex 128ram - MOJAVE 10.14.6 - PT 2022.7 / 003 CONSOLE / DIGIMAX FS / PCM90 2CHANNEL SPDIF

Reply With Quote
  #5  
Old 01-03-2023, 12:19 PM
Ob1clyde Ob1clyde is offline
Member
 
Join Date: Dec 2022
Location: Mather, CA
Posts: 4
Default Re: Mbox SPDIF/adat switch ?

Yes, for some reason instead of selecting the spdif as the source in the settings menu.. it works by selecting ADAT. Now if I ever need to expand and actually use both.. who knows. But for now my
System is working well.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP PLEASE?!! Powerbook? MBOX?? ADAT?? SPDIF?? jkung 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-21-2005 03:53 AM
SPDIF to ADAT Percustard 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 09-09-2004 08:42 PM
Switch Mac Mbox to Windows - and then switch back bluesigns 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-07-2004 10:50 AM
Adat/BRC/AI-1 to Mbox SPDIF anyone? John J. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-23-2002 01:28 AM
cannot switch adat to opt spdif yoz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-16-2000 05:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:48 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com