Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-29-2022, 04:19 PM
cmbourget's Avatar
cmbourget cmbourget is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Drummondville, Quebec, Canada
Posts: 721
Default Would it be possible to create a keyboard shortcut for editing a clip in Melodyne?

Would it be possible to create a keyboard shortcut for editing a clip in Melodyne? It's kind of in the drop-down menu... and I can't find any possibilities. Yet every item in the menu (drop-down or otherwise) should be reachable by a shortcut.
__________________
  • Pro Tools 2022 Studio, Cubase 12 Pro , Samplitude Suite Pro X7, Wavelab 11, Dorico Pro 4, Melodyne studio 5.
  • Softube Console 1. Two UAD systems (PCIe + USB3).
  • AMD Ryzen 9 5950X 16-Core Processor 3.40 GHz 64 Go, full SSD
  • Prism sound Atlas and 2 Focal Solo Be + Sub (+ 1 Focal Solo Be and 2 Focal 65 EVO for 5.1)
  • Komplete S61. Roland V-Piano
  • Etc.
  • www.claudemarcbourget.com
Reply With Quote
  #2  
Old 11-29-2022, 10:36 PM
nednednerb's Avatar
nednednerb nednednerb is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Vancouver, Canada
Posts: 408
Default Re: Would it be possible to create a keyboard shortcut for editing a clip in Melodyne

Almost certain, I bet SoundFlow could do it. It's even trivial in scale of some things I see get done by them! Accessing one menu item, assigning to a custom key, should be quick work.
__________________
___
>> me: nednednerB //
||main gig: editing audio & testing software / 2nd gig: music software tutoring //
||software: Monterey 12.5.1 | PT Studio 2022.10 | Ableton Live 11 | iZotope RX, Ozone, Neutron | Arturia Pigments | Auto-Tune | Dubler2 //
||system: iMac (Retina 5K, 27", 2020) 10-Core-i9 | 128GB-DDR4 | 5700-XT-16GB //
||devices: Focusrite Clarett 2Pre | some AT condenser mics | SM58 | Ableton Push 2 | 32" 4k LG secondary display //
||automation: SoundFlow | Keyboard Maestro | SteerMouse //
Reply With Quote
  #3  
Old 11-30-2022, 12:26 AM
Dizzi45Z Dizzi45Z is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: UT, United States
Posts: 1,936
Default Re: Would it be possible to create a keyboard shortcut for editing a clip in Melodyne

Quote:
Originally Posted by cmbourget View Post
Would it be possible to create a keyboard shortcut for editing a clip in Melodyne? It's kind of in the drop-down menu... and I can't find any possibilities. Yet every item in the menu (drop-down or otherwise) should be reachable by a shortcut.
On Mac it's "cntrl-shift-A"
__________________
recording.guru : FREE Pro Tools Tips and 19 Video Basic Training Course
Pro Tools HDX 2022.4
Mac Pro 7,1 3.2 GHz 16-Core Xeon W
160 GB RAM
macOS 11.6.0
Noisebox Studios -Utah Recording Studio
Reply With Quote
  #4  
Old 11-30-2022, 06:33 AM
cmbourget's Avatar
cmbourget cmbourget is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Drummondville, Quebec, Canada
Posts: 721
Default Re: Would it be possible to create a keyboard shortcut for editing a clip in Melodyne

Quote:
Originally Posted by Dizzi45Z View Post
On Mac it's "cntrl-shift-A"
Nothing under Windows. Not even the possibility to create it...
__________________
  • Pro Tools 2022 Studio, Cubase 12 Pro , Samplitude Suite Pro X7, Wavelab 11, Dorico Pro 4, Melodyne studio 5.
  • Softube Console 1. Two UAD systems (PCIe + USB3).
  • AMD Ryzen 9 5950X 16-Core Processor 3.40 GHz 64 Go, full SSD
  • Prism sound Atlas and 2 Focal Solo Be + Sub (+ 1 Focal Solo Be and 2 Focal 65 EVO for 5.1)
  • Komplete S61. Roland V-Piano
  • Etc.
  • www.claudemarcbourget.com
Reply With Quote
  #5  
Old 11-30-2022, 08:18 AM
cmbourget's Avatar
cmbourget cmbourget is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Drummondville, Quebec, Canada
Posts: 721
Default Re: Would it be possible to create a keyboard shortcut for editing a clip in Melodyne

Quote:
Originally Posted by nednednerb View Post
Almost certain, I bet SoundFlow could do it. It's even trivial in scale of some things I see get done by them! Accessing one menu item, assigning to a custom key, should be quick work.
I am on Windows. No SoundFlow...
__________________
  • Pro Tools 2022 Studio, Cubase 12 Pro , Samplitude Suite Pro X7, Wavelab 11, Dorico Pro 4, Melodyne studio 5.
  • Softube Console 1. Two UAD systems (PCIe + USB3).
  • AMD Ryzen 9 5950X 16-Core Processor 3.40 GHz 64 Go, full SSD
  • Prism sound Atlas and 2 Focal Solo Be + Sub (+ 1 Focal Solo Be and 2 Focal 65 EVO for 5.1)
  • Komplete S61. Roland V-Piano
  • Etc.
  • www.claudemarcbourget.com
Reply With Quote
  #6  
Old 11-30-2022, 02:31 PM
Dizzi45Z Dizzi45Z is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: UT, United States
Posts: 1,936
Default Re: Would it be possible to create a keyboard shortcut for editing a clip in Melodyne

Quote:
Originally Posted by cmbourget View Post
Nothing under Windows. Not even the possibility to create it...
https://www.avid.com/resource-center/ara-melodyne

Start-Shift-A
__________________
recording.guru : FREE Pro Tools Tips and 19 Video Basic Training Course
Pro Tools HDX 2022.4
Mac Pro 7,1 3.2 GHz 16-Core Xeon W
160 GB RAM
macOS 11.6.0
Noisebox Studios -Utah Recording Studio
Reply With Quote
  #7  
Old 11-30-2022, 02:56 PM
cmbourget's Avatar
cmbourget cmbourget is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Drummondville, Quebec, Canada
Posts: 721
Default Re: Would it be possible to create a keyboard shortcut for editing a clip in Melodyne

Quote:
Originally Posted by Dizzi45Z View Post

Yes! It works, thank you very much.

(Strange that this is not in the list of existing or possible keyboard shortcuts).
__________________
  • Pro Tools 2022 Studio, Cubase 12 Pro , Samplitude Suite Pro X7, Wavelab 11, Dorico Pro 4, Melodyne studio 5.
  • Softube Console 1. Two UAD systems (PCIe + USB3).
  • AMD Ryzen 9 5950X 16-Core Processor 3.40 GHz 64 Go, full SSD
  • Prism sound Atlas and 2 Focal Solo Be + Sub (+ 1 Focal Solo Be and 2 Focal 65 EVO for 5.1)
  • Komplete S61. Roland V-Piano
  • Etc.
  • www.claudemarcbourget.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Melodyne (ARA) keyboard shortcut question gdgross Pro Tools 7 11-29-2022 06:02 PM
2022.9/Melodyne: how to know which clip I'm editing? huzzam Pro Tools 8 09-30-2022 09:21 AM
want to create a custom KB shortcut for scroll on/off, macro keyboard? TNM Windows 14 08-16-2018 10:31 PM
Keyboard Shortcut to Select the Next Clip in Clip List TomMxEdit Pro Tools 12 1 02-27-2017 12:52 PM
Melodyne Pitch Drift Keyboard Shortcut? (Yosemite) kirkbross Pro Tools 11 3 05-11-2015 10:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:26 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com