Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-26-2022, 09:13 PM
Songster Songster is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: North Canton, Ohio
Posts: 67
Default PT Opening problem on one sessions after 2022.10 upgrade

I've recently upgraded to 2022.10 from 2022.9. Now when I try to open one of the sessions I've been working on, it stops halfway thru restoring tracks and restarts PT without any song loaded. It seems to stop when the Waves NX track is loading. Is there any way to eliminate a track without opening the session?
I'm on Windows 10 with Waves version 14 plugins. Plenty of memory, storage and power in the computer.
I've tried opening backups of it and same issue.
I've been able to open a very early version that didn't have the NX, or some other plugins and channels that were created later and I can open that one, but much of the song and work is in the latest versions. I had no problems before upgrading to 2022.10, and other sessions open but they don't have what is in that session in them.
Help!! I've got many hours of work in that session and I can't open it
Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2022, 05:40 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 4,925
Default Re: PT Opening problem on one sessions after 2022.10 upgrade

The two things I'd try first:
1. Hold shift on opening the session, to disable all plugins. If it opens, delete the suspect track (or plugin) and try again.
2. Create an empty session and import tracks from the problem session ('Import session data'). Maybe a few at a time and save, until you can find the offending track.
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired. – Ben's Blog
Mac Mini M1, 16GB RAM. MacOS 11.6.8. PT 2020.12.1. EuCon 2022.12.0.81
Topping D50 DAC, Dynaudio BM6p, 2 x Artist Mix, SSL UC1, EuControl on iPad.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-27-2022, 12:29 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,564
Default Re: PT Opening problem on one sessions after 2022.10 upgrade

I'll offer a slight change to Ben's method to help narrow it down:
1-(as Ben said) hold SHIFT to open the session.
2-If it opens, hold the 3 modifier keys and mouse-click on any plugin in row A. This will activate the entire row. If the session plays like this, save and close.
3-try to open the session again. If it opens, you know everything in row A is good. Repeat for each row.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem opening sessions theecholandstudio Pro Tools 2018 1 02-20-2018 07:53 PM
Problem opening sessions out of nowhere mdb123 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-08-2011 05:20 PM
Pro Tools 8 Upgrade - Pops and clicks when opening 96k sessions windstead 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-02-2009 12:52 PM
Problem opening sessions sequence025 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-14-2003 09:09 PM
Problem opening 5.1 sessions with 5.1.1 jeffreyc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-04-2001 10:19 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com