Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-17-2005, 11:11 AM
Produce_Dept Produce_Dept is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: AZ / NY
Posts: 146
Default New Digirack EQ III -

What do you guys think? I just installed it - will be givin' it a run today...
__________________
Kurt Bullock
PT 7.4 HD2Accel Digi ProControl
G5 Dual 2.7 3.5gig RAM OS10.4.8
www.zeropointrecording.com
Reply With Quote
  #2  
Old 03-17-2005, 12:51 PM
Chris Lambrechts's Avatar
Chris Lambrechts Chris Lambrechts is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Location: Belgium
Posts: 2,025
Default Re: New Digirack EQ III -

I think it's pretty freakin cool. high end cool even. not only does it have a User interface that's pretty cool but it actually also works.

Try automation on it. filter sweeps and high Q sweeping fx over the spectrum. It's pretty smooth imho , even at high speeds where a lot of others stay way behind imho. Colours and sound are a matter of taste and what you look for. But one can hardly say from this point on that the standard package doesn't include and excellent EQ and that the first thing one has to do is go out and buy some. I would definately dare to put it in the oxford / mdw league ... both in character and usability.

Also take a look at the dsp it uses. Pretty damn cheap, even @ 96k for a high quality eq plugin.

And the accuracy is there too .... making a little 0.5 or 1 db dip is actually audible .... something that cannot be said from some / even expensive ones.

Protools needed this imho. One expects from a full blown TDM system that a standard high quality EQ is present in the package.

Hopefully the dynamics are next.
__________________
Chris Lambrechts
Applications Specialist- Live Sound
Reply With Quote
  #3  
Old 03-17-2005, 01:00 PM
studioboy studioboy is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Posts: 64
Default Re: New Digirack EQ III -

I can't seem to download it... I logged in and got to the download page where it said click only once, but when I clicked on eq III for OSX it didn't do anything... I tried with both Safari and IE... what's the deal? Can someone e-mail it to me at larry@bigeproductions.com? Thanks for any help
l
Reply With Quote
  #4  
Old 03-17-2005, 01:07 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,492
Default Re: New Digirack EQ III -

I'm emailing it to you

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #5  
Old 03-17-2005, 01:21 PM
studioboy studioboy is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Posts: 64
Default Re: New Digirack EQ III -

thanks very much!
Reply With Quote
  #6  
Old 03-17-2005, 01:26 PM
Produce_Dept Produce_Dept is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: AZ / NY
Posts: 146
Default Re: New Digirack EQ III -

Wow - I actually really like this EQ

I've spent this week comparing various setting on the Oxford, McDSP, URS, and Waves EQ's to try to get a handle on their differences... I'm really glad this one came along. The high end is what really impresses me. It isn't exactly the same as any of the ther EQ's, but I really like it. It doesnt smear like the RenEQ on the top end, but behaves more like the Oxford or even McDSP. These are my first impressions - it will definately become a part of my arsenal.
__________________
Kurt Bullock
PT 7.4 HD2Accel Digi ProControl
G5 Dual 2.7 3.5gig RAM OS10.4.8
www.zeropointrecording.com
Reply With Quote
  #7  
Old 03-17-2005, 01:46 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,611
Default Re: New Digirack EQ III -

anybody else notice that the installer says EQIII version 6.9?
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-17-2005, 01:59 PM
Vaphoron Vaphoron is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Frederick, MD
Posts: 2,539
Default Re: New Digirack EQ III -

Quote:
anybody else notice that the installer says EQIII version 6.9?
I did, and the DSP manager has been changed to 6.9 too.
__________________
- Jason
Reply With Quote
  #9  
Old 03-17-2005, 02:03 PM
Vaphoron Vaphoron is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Frederick, MD
Posts: 2,539
Default Re: New Digirack EQ III -

Quote:
Hopefully the dynamics are next.
Exactly!!!
__________________
- Jason
Reply With Quote
  #10  
Old 03-17-2005, 02:13 PM
Produce_Dept Produce_Dept is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: AZ / NY
Posts: 146
Default Re: New Digirack EQ III -

I would love a new reverb....
__________________
Kurt Bullock
PT 7.4 HD2Accel Digi ProControl
G5 Dual 2.7 3.5gig RAM OS10.4.8
www.zeropointrecording.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT LE 8 with DigiRack 002 richardgreen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 11-22-2010 04:12 AM
need help with digirack yoleyfisher 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 06-01-2006 07:42 AM
What's best Mac to buy 4 PT LE 6.4 Digirack 002? lonlonmilklover 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-14-2006 01:05 AM
TDM vrs DIGIRACK Muhfahsa Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-16-2004 09:35 PM
It can be done with Digirack Sugarite 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 08-24-2001 03:39 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com