Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-18-2011, 05:15 AM
Talisker Talisker is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bremen, Germany
Posts: 315
Default creating program change

I simply want to send a program change through my Saffire to my SPX 90, but I don't seem to be able to work out how, also my search had no success. I set up a Midi Channel, output set to the Saffire Midi, but how do I put the program change in ??? Also tried to record it from the SPX, but when I set up Midi in a Loop, Pro Tools went haywire during the recording....
__________________
Mac Mini 205 Ghz Intel Core i5, 16 GB Ram, OSX 10.8.5, OSX 10.15.7,Focusrite Saffire Pro 40,Behringer ADA 8200 Pro Tools 10.8.5.,Pro Tools 2020, 2xGlyph hard drive 750GB
Reply With Quote
  #2  
Old 10-18-2011, 06:16 AM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 948
Default Re: creating program change

Are you seeing the Patch names in Pro Tools?
If not, try using Cherry Picker to create a library of the banks and patches. The downside is that you'll probably have to type them all in by hand, but the upside is that you'll only have to do it once. A quick search on this forum for midi patch names should give you enough info to create the patchname docs. Once that is all setup, I usually just create a MIDI track switch to program change view and use the pencil tool to write in the patch changes. Hope that helps.
__________________
Scott Gatteño
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Program change Fitzgrade Pro Tools M-Powered (Win) 3 08-05-2012 09:47 AM
Own Program Change Map Martin.Jirsak Pro Tools 10 0 05-02-2012 07:28 AM
Mdi program change mksnz MIDI 0 07-03-2005 09:42 AM
Midi Program Change Bug? Nocturnal 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 03-28-2002 05:54 PM
Program Error when creating new file moosh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-24-2001 01:23 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com