Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-22-2020, 05:26 AM
diane_son diane_son is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Paris
Posts: 19
Default Write to all not working on Trim Volume ?

Hello !

I've found out that the 'Write to All Enabled' doesn't write the volume trim automation.
I've made a little video about it : the write to all enabled doesn't work but the write to current works.
https://vimeo.com/440627535?utm_sour...campaign=28749

So I'm guessing it is a bug ?

It happens in 2019 and 2020.5 so not even sure it has ever worked before ...

Maybe because the only parameters with automation enabled can be VOL, PAN, MUTE, S VOL, S PAN, S MUTE and no TRIM ? I always thought it was integrated in the VOL automation but I guess I was wrong.

Please help :)
Reply With Quote
  #2  
Old 07-22-2020, 10:40 AM
Sonopolis Sonopolis is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Berlin
Posts: 389
Default Re: Write to all not working on Trim Volume ?

Well, that's what Trim to All Enabled is good for I guess...
Reply With Quote
  #3  
Old 07-22-2020, 11:13 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 2,130
Default Re: Write to all not working on Trim Volume ?

Definitely does work with "write to current", but no, trim is treated differently in "write to all enabled". Probably not a bug, but honestly can't say if it's *always* worked like this.
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.14.6, PT 2022.6 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, 3xS1/Dock.
Also running a 2013 nMP / HDX / S6
Reply With Quote
  #4  
Old 07-23-2020, 04:21 AM
diane_son diane_son is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Paris
Posts: 19
Default Re: Write to all not working on Trim Volume ?

Quote:
Originally Posted by Sonopolis View Post
Well, that's what Trim to All Enabled is good for I guess...
reading the manual it seems trim to all is to not overwrite a value. you choose a value then choosing trim to all is available for ALL parameters (not just trim volume) and it coalesces the value to the existing value

so not really what I'm looking for since I want to write the trim value from the in point of my selection to the out point of my selection (just like it does when 'trim to current')
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Coalescing trim automation on read-trim not working Oggy Pro Tools 2019 5 11-07-2019 09:49 AM
The difference between Volume and Volume Trim in Protools Ailin Gong Pro Tools | First Discussion 2 02-09-2018 01:20 PM
volume read/write Jel macOS 1 06-01-2014 10:40 PM
[Bug] Trim or Nudge Destroying Trailing Auto Breakpoints Written using Write-To jeremiahmoore Post - Surround - Video 3 11-21-2008 01:29 PM
Can't write trim automation from control surface crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 10-26-2006 11:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:56 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com