Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-17-2004, 04:28 PM
Release Release is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 34
Default New MBox user-upgraded from AMIII-having problems

What the hell is wrong here??!!!

Specs:
MBox, current firmware
PT LE 6.4/Corre Audio 6.5.1
G4 Dual 1GHz, 1.5 GHz RAM
1-80GB main drive (where PT and the OS is sitting), 1-40GB, secondary drive
All the audio is going through a mixer into the MBox, I usually record one track at a time.

I decided to upgrade to an MBox from an AMII/Toolbox and I might be regretting it unless someone can help. I searched the board for everything pertaining to an MBox problem, tried it all, and nothing works.

The blast of white noise. Out of nowhere, a searing blast of white noise. I figured out how to stop it by going into the playback engine and changing the CPU usage to another setting and this clears it up...for about 3 more minutes. It does it in PT, it does it in iTunes.....constantly. This is completely unacceptable.

If I try to save a file to my main drive, I get this error:
Could not save as "file name" because:
NeoAccess Error...
This worked fine with the AMII and I have no problems saving to the secondary drive.

One of the troubleshooting threads said I should unplug any USB hardware that I have. I haven't done this yet because what I have on USB is a Bass POD XT Pro, a MOTU Exress XT MIDI interface, the mouse and a ShuttlePro. There's no way I should have to remove THINGS I"LL BE USING WITH THE APPLICATION!!!

Pissed off? Yes I am. I needed to upgrade to either an MBox or a 002R because I need to keep the system upgraded. I work from home occasionally and I need to keep current and this includes PT. Everything was fine and dandy with the AMIII.

Any ideas? Core audio driver? Bad MBox? Anything?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-19-2004, 02:15 PM
Release Release is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 34
Default Re: New MBox user-upgraded from AMIII-having problems

Anyone?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-19-2004, 03:03 PM
Release Release is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 34
Default Re: New MBox user-upgraded from AMIII-having problems

I just tried it with Core Audio 6.4 to see if that was it. Nope. Same thing. Works for a few minutes then bursts into the white noise problem and only goes away if I change the playback engine percentage so it's not coreaudio 6.5.1.

Do I have a defective MBox or what's the trick? ProTools is completely unusable at this point (unless I want to get used to working at three minute intervals with the sound almost completely off to prevent my ears from being blown out).

Can anyone help?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MBox Pro, PT 10 New User - Problems BDJ1229 FireWire & USB Audio Interfaces (Mac) 0 07-14-2013 04:24 PM
Please Help!! AMIII problems swpowe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 01-18-2006 09:19 AM
New Mbox User having Problems Vay 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-18-2005 06:37 AM
NEW MBOX LE USER HAVING PROBLEMS NeXuS LE 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-07-2004 09:19 AM
problems with AMIII ustrata 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 01-16-2003 06:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com