Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-28-2002, 11:36 PM
decibel decibel is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Los Angeles
Posts: 69
Default Need to change tempo of a drum track

I only need to change the tempo by 1 or 2 bpm's, but Pitch N Time seems to make the drums sound weird and phasy. Any suggestions?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-28-2002, 11:53 PM
lagasus lagasus is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: San Francisco, CA, USA
Posts: 375
Default Re: Need to change tempo of a drum track

1. Beat Detective

or

2. AudioSuite Time Compression with the accuracy slider set all the way to "Rhythm." (As long as it is mono or stereo drums that you are dealing with. If stereo, be sure to set the AudioSuite mode to "Stereo.")
Reply With Quote
  #3  
Old 05-29-2002, 07:27 AM
l anthony johnson l anthony johnson is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Nashville
Posts: 246
Default Re: Need to change tempo of a drum track

There is a plug called Speed. If I were at my PT computer, I'd look and tell you who made it........Whenever Pn T doesn't produce good results, Speed usually does. The same holds true for when Speed doesn't work, P n T does. I keep them both on hand.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-29-2002, 07:45 AM
FajitaTone FajitaTone is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Seattle, WA
Posts: 1,239
Default Re: Need to change tempo of a drum track

Speed by Wave Mechanics. Same people that brought you the Pitch Blender and Pitch Doctor
__________________
Ray Trujillo
Freelance Audio Engineer
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to change the tempo of a track without altering the Key RockStone007 General Discussion 3 01-16-2014 02:08 AM
how do i change tempo mid track? Michaelgcrawford Pro Tools SE and Essential (Win) 0 11-17-2011 11:46 AM
audio drum loop tempo change Kluson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 11-22-2008 03:09 AM
Can/how do I change the tempo of an audio track? cp2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 01-20-2008 10:31 PM
Click Track (Non MIDI) Need to change tempo? Swaphappy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 05-06-2003 12:21 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com