Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-25-2008, 07:57 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 951
Default Should mixer/edit groups still work if tracks are hidden?

Hey all, i'm not sure if this is pilot error, design, or a bug.


I have all my individual drum tracks routed through an aux called 'DRUMS'.

I have created a mixer group, with all the individual drum tracks & the aux together, but it is purely a 'mute group'

It functions as expected when i can see all the tracks on screen. Mute/solo one track, the rest follow, unless i use CTRL as a modifier.

However, when i hide the individual drum tracks, leaving just the DRUMS aux visible onscreen, pressing SOLO on the aux gives me silence.

It appears that the hidden, individual drum tracks do not get solo'd too

Can anyone shed any light on this? Getting this to work, forms quite a big part of my mixing strategy with my newly aquired procontrol.

thanks
xx
__________________
A Rig: OSX 10.15.6, PT Ultimate2020.11.1, Native PCI-e Card, AVID I/O16 Analog i/o x2, 40 fader D-Command ES

B Rig: OSX 10.9.5, PT HD 10.3.10, HD3 Accel, AVID192D+ 2xPresonus FS8 for I/o, 32 fader Pro Control

C Rig: (Home/Office). OSX 10.14.6, PT Ultimate2020.11.0, Focusrite 2i2 (2nd Gen), Faderport
Reply With Quote
  #2  
Old 01-25-2008, 10:03 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,677
Default Re: Should mixer/edit groups still work if tracks are hidden?

Hi,

Yes the hidden track don't solo! the mute and everything else follows the group!
This may be to stop people getting confused about what they're hearing if they can't see any tracks that are playing etc.

No pref to activate as far as i know.

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-25-2008, 10:17 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 951
Default Re: Should mixer/edit groups still work if tracks are hidden?

Quote:
Hi,

Yes the hidden track don't solo! the mute and everything else follows the group!
This may be to stop people getting confused about what they're hearing if they can't see any tracks that are playing etc.

No pref to activate as far as i know.

Chris
No way ! Wow

Well, there's my grand idea f***ed, for creating show/hide memory locations, with just my subgroups for easy mixing.

That seems totally crazy, i though that the whole concept of show/hide, was that the tracks were hidden, but they still funcioned as normal?

what a drag....any workarounds spring to mind? It would be so great if this worked with a big control surface.

Thanks for replying anyway Chris !
__________________
A Rig: OSX 10.15.6, PT Ultimate2020.11.1, Native PCI-e Card, AVID I/O16 Analog i/o x2, 40 fader D-Command ES

B Rig: OSX 10.9.5, PT HD 10.3.10, HD3 Accel, AVID192D+ 2xPresonus FS8 for I/o, 32 fader Pro Control

C Rig: (Home/Office). OSX 10.14.6, PT Ultimate2020.11.0, Focusrite 2i2 (2nd Gen), Faderport
Reply With Quote
  #4  
Old 01-25-2008, 10:49 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 951
Default Re: Should mixer/edit groups still work if tracks are hidden?

[QUOTE]
Quote:
Hi,


what a drag....any workarounds spring to mind? It would be so great if this worked with a big control surface.

Thanks for replying anyway Chris !
OK, i have a fix of sorts..

Usually if i subgroup drums using an Aux, i have the aux in 'always Soloed' mode (Apple - Solo) , so that when soloing the kick for instance, the Aux that it is running through stays soloed.

With a Procontrol, the trick is to have all the individual Drum tracks in 'always soloed' mode, but not the Drum Aux.

Mute works on the individual tracks expected, but to solo the kick in this mode, i have to actually mute the other individual tracks instead.

However, when i hide all the individual drum tracks, showing only my Drum-Aux fader, Mute & solo work on the DRUMS Aux as i wish.
__________________
A Rig: OSX 10.15.6, PT Ultimate2020.11.1, Native PCI-e Card, AVID I/O16 Analog i/o x2, 40 fader D-Command ES

B Rig: OSX 10.9.5, PT HD 10.3.10, HD3 Accel, AVID192D+ 2xPresonus FS8 for I/o, 32 fader Pro Control

C Rig: (Home/Office). OSX 10.14.6, PT Ultimate2020.11.0, Focusrite 2i2 (2nd Gen), Faderport
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shortcut to close hidden tracks and groups? djmichaelwenz Windows 14 01-31-2022 06:21 PM
Automation on hidden tracks in the same Edit Group yanos Post - Surround - Video 6 07-10-2019 06:30 PM
Automation on hidden tracks in the same Edit Group yanos macOS 2 03-13-2014 07:41 AM
Tracks Stuck as Hidden in Edit Window only?! reichman Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 10-16-2008 09:19 AM
Please Digi make the Edit groups work again! crizdee ICON & C|24 0 10-12-2006 01:52 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com