Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-01-2022, 09:43 AM
vaggelis.mak vaggelis.mak is offline
Member
 
Join Date: Dec 2019
Location: Athens
Posts: 18
Default Mac Studio(M1 Max)

Hello, the next days I'm planning to sell my old MacBook Pro 2019 16" and get the new Mac studio (M1 Max, 32gb ram, 1TB). I wanted to ask if anyone has any experience with that machine and Pro tools. I'm working in post so I'm using big projects with video (I know avid's video engine is heavy). So anyone has any experience with this machine?

p.s. I know there is another thread about Mac studio but I lost cause its about 800 replies.

Thank you!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-02-2022, 03:21 PM
Phil O'Keefe Phil O'Keefe is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Southern CA USA
Posts: 2,910
Default Re: Mac Studio(M1 Max)

Yes, I am using that exact Mac Studio configuration with Pro Tools Ultimate 2022.5 and an Avid Carbon interface. All in all, I'm very happy with the computer, and it performs very well, but then again, I'm not working with video - I primarily work with bands.

I also happen to have a 2019 6-core i7/16 GB MacBook Pro, and there's no comparison. Heck, even my 16GB M1 MacBook Air is faster, quieter, and runs cooler than the 2019 MacBook Pro does. You should notice a significant improvement in overall performance with the Mac Studio compared to what you're using now.
__________________
Phil O'Keefe

PT 2022.5 Ultimate (Perpetual) | Avid Carbon | M1 Max Mac Studio; 32 GB RAM / 1 TB SSD, macOS 12.4 Monterey.

PT 2022.5 Studio (Perpetual) | M1 MacBook Air; 16 GB RAM / 1 TB SSD, macOS 12.4 Monterey.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-03-2022, 09:31 PM
moogboy100 moogboy100 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 134
Default Re: Mac Studio(M1 Max)

I'm using a Mac Studio max with 2022.6 and work in post and this is the most stable, error free experience of my 25 years. Its the best its ever been!
__________________
Pro Tools Ultimate 2022.7 | M1 Max Mac Studio (64 GB) | Monterey 12.5.1 | Focusrite Red 4Pre
Pro Tools Ultimate 2022.7 | MacBook Pro (2018) i5 | Mojave 10.14.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DAWs for Sale: Bitwig Studio & Studio One v3 RedEyeJedi Buy & Sell 1 10-17-2016 12:34 AM
Can ProTools Vocal Studio work in Pinnacle Studio 14.01.7256 Sharon Lee Taylor Pro Tools SE and Essential (Win) 2 08-28-2010 08:39 PM
Logic Studio taking files to pro tools studio. smoochdaddy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 12-30-2009 10:55 AM
Studio Experts....Tips for studio design. H-man 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-30-2005 06:08 PM
Studio interrior! Let's show them home/appartement /garage studio's :) Gr0und_Zer0 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 200 05-18-2003 05:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com