Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control App

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-16-2022, 07:08 PM
Speed_45 Speed_45 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2019
Location: Madison
Posts: 16
Default Control app for MacBookPro / MacOS ?

Hey all,
I see there is an app for iOS that works on newer iPads and iPhones...but, is there or why can't we 'remote control' Pro Tools from another Mac device such as a MacBookPro ?? I would rather not have spend $$$$ on new iPad to have a remote device when I own a $$$$$ MacBookPro that would work nicely if allowed by the app / an app. Doesn't sound like an unreasonable idea since the technology is there - just needs extended to MacOs platform (dev time, I'm sure). My base machine is a iMac 27" in the control room and sometimes I just need to record something in a sound booth myself and a remote device would be helpful.

In the interim I have enabled desktop sharing and that works fine. Just asking if I missed something that allows this to work on MacOs or if it should be added to the "new features request" list... aka 100 years from now.

Thanks all;

"Get with yourself then get with us or get out of the band"
Speed
Reply With Quote
  #2  
Old 05-16-2022, 07:37 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,971
Default Re: Control app for MacBookPro / MacOS ?

Nope. Haven't missed anything.
Remote Desktop is the way to do it. (which for remote recording, can actually be more useful since you can see everything)

At the end of the day, Eucon development is paid for by selling Eucon hardware (since Eucontrol software itself is free) and the tablet apps are part of that ecosystem. It'd be great if Apple allowed iOS apps to run directly on Macs (but once again, Apple has no incentive to do this since they use iOS apps to sell hardware.)
__________________
Pro Tools Ult 2022.5, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniS1 x 2, FireHD x 2, Dock, iPad Mac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #3  
Old 05-17-2022, 03:06 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,728
Default Re: Control app for MacBookPro / MacOS ?

Quote:
Originally Posted by Speed_45 View Post
My base machine is a iMac 27" in the control room and sometimes I just need to record something in a sound booth myself and a remote device would be helpful.
Why not use it (AVID Control) from your phone? That's what I do when I'm "on the road" and don't want to carry a tablet with me but want EC for soft keys etc.
(Granted, a smart phone is even more expensive than a 99$ Fire tablet but it's way cheaper than your Laptop and it's probably WAY easier to handle inside the recording booth than your laptop)
__________________
PTHDn 2022.6 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #4  
Old 05-18-2022, 09:47 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,626
Default Re: Control app for MacBookPro / MacOS ?

Run Windows 11 on it and you can then install the Amazon Avid Control App on it
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Hardware (HDX/HD Native) not detected by macOS (macOS 11 Big Sur newstrings Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 6 01-15-2022 11:48 PM
Pro Tools + Spaces (macOS Mission Control) gills macOS 3 11-10-2021 04:36 PM
003 control surface with macOS Sierra 10.12.2? seltin FireWire & USB Audio Interfaces (Mac) 1 01-26-2017 11:16 AM
Pro Tools Control APP not working on my Macbookpro Marciel Avid S1, S3, Dock and Control App 13 09-18-2015 04:52 PM
new macbookpro? tamasdragon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-01-2008 08:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com