Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-16-2008, 06:09 AM
gethinw gethinw is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 5
Default Problems after Security Update 2008-008

So, I stupidly let Software Update do it's thing, and update the 2008-008 security update. I'm on OSX 10.4.11, running PT HD 7.3.1cs7. However, PT will now not run - it bounces once on the dock, and that's it.

I've tried all the usual fixes - prebind script, installing the 10.4.11 combo update, updating PT, and have done a clean uninstall/reinstall of PT, all to no avail.

Has anyone else come across this problem, and does anyone have any possible solutions?

Thanks a lot!

Gethin
Reply With Quote
  #2  
Old 12-16-2008, 06:24 AM
HotRats_Reloded HotRats_Reloded is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Italy
Posts: 86
Default Re: Problems after Security Update 2008-008

same problem here!!! S**T!
Reply With Quote
  #3  
Old 12-16-2008, 06:55 AM
studiojimi's Avatar
studiojimi studiojimi is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,115
Default Re: Problems after Security Update 2008-008

Quote:
Originally Posted by gethinw View Post
So, I stupidly let Software Update do it's thing, and update the 2008-008 security update. I'm on OSX 10.4.11, running PT HD 7.3.1cs7. However, PT will now not run - it bounces once on the dock, and that's it.

I've tried all the usual fixes - prebind script, installing the 10.4.11 combo update, updating PT, and have done a clean uninstall/reinstall of PT, all to no avail.

Has anyone else come across this problem, and does anyone have any possible solutions?

Thanks a lot!

Gethin
re-clone your damaged drive back from your back up clone you should have.

if you don't have a clone back up get one..reinstall everything then clone that good drive so this or anything like this can ever happen to you again.

if you can't afford another drive...ask God...HE will provide.

any more questions?
__________________
CAZADOR RECORDING
PT10.3.10/HD6/192w16in/MTN.LION OS 10.8.5 / Westmere MacPro 8 Core W/20gRAM MAGMA-PE6R4/TDM&RTAS/WAVES Platinum/UA/Eventide Plugs/I usually record at 88.2
With GOD as my partner. . . I need to make my plans LARGER.

Reply With Quote
  #4  
Old 12-16-2008, 07:47 AM
jimlongo's Avatar
jimlongo jimlongo is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: T_dot
Posts: 2,827
Default Re: Problems after Security Update 2008-008

Thanks for the heads up! Security Updates are generally pretty harmless.

However, there appears to be (or have been) a problem with the update. According to several sources the update may have not completely downloaded, yet somehow still passed a checksum verification and then continued to try to install, thereby screwing your system.

According to Macintouch, Apple forums, etc., the key is to re-install the combo updater after booting from the DVD.

Here's another fix mentioned . . .
Quote:
So, the fix is to delete the partial file from the updates directory (buried in your /Library/Updates folder), and download the ~combo~ update from Apple via their support page. Run this installer separately, as you would for a normal software installation (ie. open the .pkg file).
You might check Macintouch, MacFixit, and the apple support forums for late breaking news on this problem.
__________________
noise | jimlongo
Reply With Quote
  #5  
Old 12-16-2008, 10:08 AM
gethinw gethinw is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 5
Default Re: Problems after Security Update 2008-008

Yeah, it's a bit frustrating - I never install any os updates or anything big like that via the automatic updater, but thought that security updates were generally safe, won't make that mistake again!

I've ended up just making a new osx user profile, which, along with all the reinstalling, re-updating etc that I've done seems to have fixed it. Although it still won't run in the original profile which is a bit frustrating.

I also tried installing the update via the apple website (ie download, and run the .pkg, although without having deleted the partial file) which didn't seem to fix things, so i'd be wary about installing the update that way as well. Protools seems to be the only thing that's broken though, so I'm not convinced that a faulty download caused my problems.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-17-2008, 08:14 AM
zackmc zackmc is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Costa Mesa, CA
Posts: 3
Default Re: Problems after Security Update 2008-008

HELP !!!

Logging in as a new user will work. However.... I have lost my registration code. I have my serial number. Any help there ??

I have done all the install and reinstalls. Doesn't seem to work.
__________________
Zack
Reply With Quote
  #7  
Old 12-17-2008, 10:14 AM
Francis Guest Francis Guest is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: West Jordan, Utah
Posts: 1
Default Re: Problems after Security Update 2008-008

Hello, what we have found to work is to right click on the Actual Pro Tools HD application, and select Show Package Contents. Then open the Contents folder, and then open the MacOS folder. Then in here open the Pro Tools HD Unix file and it should work. Maybe the security update broke some binding between the Icon and the actual unix executable.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-18-2008, 06:14 AM
gethinw gethinw is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 5
Default Re: Problems after Security Update 2008-008

So, it's almost working now, I've got it running in the new user profile now, but it seems that every time I reboot I have to trash the preferences before I can run protools, otherwise I just get the dead dock icon. Very odd. Any ideas what might be causing this? Or am I just going to have to deal with deleting preferences every time I turn my computer on!
Reply With Quote
  #9  
Old 12-18-2008, 10:35 AM
seeker/destroyer seeker/destroyer is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Default Re: Problems after Security Update 2008-008

Quote:
Originally Posted by Francis Guest View Post
Hello, what we have found to work is to right click on the Actual Pro Tools HD application, and select Show Package Contents. Then open the Contents folder, and then open the MacOS folder. Then in here open the Pro Tools HD Unix file and it should work. Maybe the security update broke some binding between the Icon and the actual unix executable.
I have the same problem and have tried running the Unix but get the following in the window:

Last login: Thu Dec 18 10:38:11 on console
/Applications/Digidesign/Pro\ Tools/Pro\ Tools\ LE.app/Contents/MacOS/Pro\ Tools\ LE; exit
Welcome to Darwin!
joshua-rosenthals-computer:~ joshuarosenthal$ /Applications/Digidesign/Pro\ Tools/Pro\ Tools\ LE.app/Contents/MacOS/Pro\ Tools\ LE; exit
Illegal instruction
logout
[Process completed]


IT SEEMS THERE IS AN "ILLEGAL INSTRUCTION" PREVENTING IT FROM LOADING.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-18-2008, 11:00 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,807
Default Re: Problems after Security Update 2008-008

Quote:
Originally Posted by gethinw View Post
So, it's almost working now, I've got it running in the new user profile now, but it seems that every time I reboot I have to trash the preferences before I can run protools, otherwise I just get the dead dock icon. Very odd. Any ideas what might be causing this? Or am I just going to have to deal with deleting preferences every time I turn my computer on!
Have you tried this yet?

Quote:
So, the fix is to delete the partial file from the updates directory (buried in your /Library/Updates folder), and download the ~combo~ update from Apple via their support page. Run this installer separately, as you would for a normal software installation (ie. open the .pkg file).
Or checked the Apple website for a possible fix?

I'm swamped with other support requests at the moment, so I can't test this and find a fix personally, but I'm going to see if I can't get someone on the case.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel Mac (tiger 10.4.11) security update...Problems?? BFin Pro Tools M-Powered (Mac) 2 01-02-2010 11:55 PM
PT 7.1.1 Security Update Bug Fix tickles 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-26-2009 07:51 AM
Do Not Install Last Security Update!!!!!!!!!! Gons Deejay 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-23-2007 11:01 PM
Mac OSX Security update Earfatigue 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-09-2005 11:47 AM
Apple's security update is out, should i update? Arvid Gunardi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-25-2003 09:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com