Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  ē  Community Terms of Use  ē  Help Us Help You

Knowledge Base Search  ē  Community Search  ē  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control App

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-04-2022, 09:51 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,937
Default Canít get Win 10 to see Ipad for Eucon

Itís probably something ridiculously simple, but I am unable to get my Ipad to show up on my Win 10 wifi network so I can use Eucon. PT 2022.4, I pad Pro with OS 15.4.1.
I pad works fine for everyday tasks (Iím typing THIS on it) but just a 100% no-go for Eucon. I hooked into a usb port and told it to sync via wifi (thru I tunes) but still nothing.
Eucon indeed enabled in Pro Tools. Call me flabbergasted.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-04-2022, 04:13 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,009
Default Re: Canít get Win 10 to see Ipad for Eucon

Hmmm, not sure I can help, though my iPad works fine on Windows 10. With that said, maybe more details will help:
1-describe the entire wifi setup(mine is my PC and iPad connect to the same wifi router). My iPad is not connected with a cable(but it is powered via a cable/charger).
2-You enabled Eucon in Pro Tools, but have you opened Eucon?(it must be running and might not be starting).
3-With Eucon running, is the iPad showing up(left column) and added to the right column(helps if the iPad is on when Eucon starts)
4-you have the Control app open on iPad and you are fully logged in?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 05-04-2022, 04:56 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,937
Default Re: Canít get Win 10 to see Ipad for Eucon

(1) PT pc connects via ethernet cable, Ipad is on wifi. I pad works for everything else (Iím typing this on it, in fact!) I can go straight off the wifi modem, or connect thru 1 of 2 extender networks. Tried all 3. Nothing. In the Eucon app, thereís a little exclamation icon in the upper left hand corner.
(2) Enabled, opened, yes.
(3) This is what makes me think the pc just isnít seeing the Ipad, because it doesnít show up at all in the left column of that list. Looking for it under portable devices in device manager, it isnít there. I did get it to show up in Itunes IF I have it hooked up to a usb portÖtried syncing via wifi. Still doesnít show up in device manager.
(4) Yes and yes. Just to be sure, I removed the app from the Ipad and reinstalled it, at which point you do in fact have to log in.
Remember the earlier incarnations of this that didnít require jumping thru all these ambiguous hoops? It was working quite well before the improvements!
Thanks for your help! I have a bald spot from too much head scratching.
Attached Images
File Type: jpg 0ACD3F72-9A53-4CE0-8201-3B6BC9017798.jpg (64.8 KB, 0 views)
File Type: jpg B86C5AC7-BA40-43BF-8753-25D1C0D2FAE7.jpg (11.7 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 05-04-2022, 05:13 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,937
Default Re: Canít get Win 10 to see Ipad for Eucon

By the way, I’m not finding ANY documentation about which boxes need checked when you run the setup .exe, but it’s highly likely that I looked right past it at the rate I’m going today.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-04-2022, 11:03 PM
abc1mce2's Avatar
abc1mce2 abc1mce2 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: The Motor City
Posts: 419
Default Re: Canít get Win 10 to see Ipad for Eucon

Make sure your iPad is on the correct Wi-Fi network.
If I change the WI-Fi Network on my iPad under settings to the wrong Network, I get the same as the pictures in your example.
Once you select the correct Network, you'll probably have to "Restart EUCON Applications" to see the changes take effect.

Just like you my iPad will work for everything on the wrong Network else except my EUCON applications.
__________________
What is more relaxing than Music?
Pro Tools Carbon is here!
My HDX is on the way out


Gigabyte Z490 Vision D - BIOS F21b
Intel Core I9 10850K Windows11 / macOS 10.15.7 Hackintosh / 32GB of Rams
Avid Carbon/HDX 2022.4 Ultimate - 16x16 - 8x8x8 HD I/O - PT Dock - PT Control - Artist Mix (2)
Universal Audio UAD2 Pci-E and Satellite USB Octo v.9.15.1 - SOLO 610 - Twin-finity
Antelope Trinity - 10M
Grace Design M905
Bricasti M7 (2)
Lexicon PCM96
Burl B2 Bomber ADC
Dangerous 2Bus
Neumann KH805 - KH310
Yamaha NS-10M
Avantone Mixcubes
Etc, etc, etc.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-05-2022, 05:43 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,937
Default Re: Canít get Win 10 to see Ipad for Eucon

It doesn’t connect, no matter which wifi network I’m on…straight from the router or off of the wifi extender. Tried all three. More than once. For some odd reason, Windoze is not “seeing” the ipad.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-05-2022, 08:11 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,626
Default Re: Canít get Win 10 to see Ipad for Eucon

Can you post the IP addresses of both the iPad and the Ethernet adapter in windows?
Reply With Quote
  #8  
Old 05-05-2022, 10:08 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,937
Default Re: Canít get Win 10 to see Ipad for Eucon

Not on a public forum, but I can e-mail them to you.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-05-2022, 12:24 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,626
Default Re: Canít get Win 10 to see Ipad for Eucon

Hopefully these are local addresses behind a firewall that don't matter anyone seeing? PM me with them if you like.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPad OS Update safe with Eucon? subwoof Avid S1, S3, Dock and Control App 0 02-22-2020 11:28 AM
EuCon/PT connectivity Errors - ProTools doesn't see S3 (or iPad app) phlop Avid S1, S3, Dock and Control App 6 05-01-2019 10:30 AM
Can't connect ipad to Eucon CharlotteMichele Avid S1, S3, Dock and Control App 4 09-28-2015 02:32 PM
Eucon Ipad App! RyanC Artist Series 12 03-12-2014 03:11 AM
@Avid : EuCon specs for iPad app authors airon Pro Tools 9 0 03-20-2011 08:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com