Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-18-2011, 06:37 AM
musiceditorcouk musiceditorcouk is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: London, UK
Posts: 41
Default PT 8.0.5 on 10.5.8 Not locking to TC with SSL Delta-Link Madi HD

Hi All,

Anyone any ideas on this little scenario.

PT8.0.5 on OS 10.5.8 running on an 8-core Mac Pro with HD3 card configuration. The new part of the system is that I now have an SSL Delta-Link Madi box for 64-channels. This is hooked up via the Core card and first (of 2) HD accel cards.

SSL box taking word clock from a Sync I/O. The sync I/O is hooked up to dubbing theatre's AES syncs and deriving 24fps positional reference from LTC.

All is well when playing pro-tools locally - audio clock and all channels all great.

When I attempt to go online to slave to incoming 24fps (which the sync I/O is seeing - it apparently reads it in the session setup window), PT just sits there with the online and playback buttons flashing without ever locking up.

We've swapped out everything systematically, eventually bringing in a new HD2 CPU. That fixed it to get us up and running in the theatre. Things we changed before swapping CPU: Tried new session, tried different partition running PT8.0.3 on 10.5.8, tried new AES and LTC cabling, tried different Sync I/O. I didn't, sadly, think to try trashing prefs.

Taking the offending Mac Pro rig back to the cutting room and attempting to emulate the scenario, it locks up just fine but only with a 192 hanging off it. To me, that means it's got something to do with the presence of the SSL box.

Anyone any ideas? Gratefully received!!

cheers

Tony
Reply With Quote
  #2  
Old 07-19-2011, 06:18 AM
The_Admiral The_Admiral is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2002
Location: UK
Posts: 1
Talking Re: PT 8.0.5 on 10.5.8 Not locking to TC with SSL Delta-Link Madi HD

I had a friend who had pretty much exactly the same problem. In that case he found that completely shutting down the system (including unplugging the computer from the mains for a few minutes) solved the problem.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-21-2011, 03:09 AM
musiceditorcouk musiceditorcouk is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: London, UK
Posts: 41
Default Re: PT 8.0.5 on 10.5.8 Not locking to TC with SSL Delta-Link Madi HD

Thanks Admiral - it was indeed that that cured it. I had the finest technical minds at Avid on the case, but was good to know it was a simple one!!

Tony
Reply With Quote
  #4  
Old 07-21-2011, 09:37 AM
Eric Seaberg's Avatar
Eric Seaberg Eric Seaberg is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Diego, CA
Posts: 1,882
Default Re: PT 8.0.5 on 10.5.8 Not locking to TC with SSL Delta-Link Madi HD

We've had the SSL Delta-Link for almost three years. Actually, we've got two of them for 128-I/O from an SSL C200 console.

Did you setup all of the settings on the Delta-Link? Pages 18-20 of the manual have the info. If you're seeing all 64-channels, then you've abviously done it.
__________________
Eric Seaberg • San Diego, CA
A.E.S., I.E.E.E., S.M.P.T.E., S.P.A.R.S.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools V8 with SSL Delta Link MADI HD nasher Pro Tools TDM Systems (Mac) 17 12-07-2010 01:17 PM
HD MADI vs. SSL XLogic Delta Link 1m1 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 10-11-2010 04:02 PM
HD PCIe with SSL Delta link MADI HD Alpha link MADI AX Juraj Bernáth Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 09-10-2009 07:13 AM
SSL Delta Link AKA Sydec Madi I/O budster Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-14-2007 08:28 AM
Xlogic Delta Link Madi to HD? Tim R. Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 11-22-2006 11:05 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com