Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-21-2009, 02:53 PM
followmeserpents followmeserpents is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: El Paso, TX
Posts: 7
Default yet another Axiom question

I've seen a couple of other posts talking about Axiom not working with Pro Tools 8. I have the same issues with my Axiom 49. I've read through those posts and have tried everything stated. I've gone through the peripherals list and selected it and so on. I am wondering if the problem stems from the fact that my computer is running Windows Vista Ultimate in 64 bit. If that is the issue, what can i do to correct it? I've already tried downgrading to the 32 bit software but Windows doesn't let me do that so I am stuck with the 64 bit version. Does anyone have any advice about getting my Axiom to communicate with Pro Tools? By the way, the Axiom is not broken of faulty, it functions perfectly with Reason 4 as well as Abelton Live. I am a complete noob to Pro Tools and have only been using it for about a week. Any advice would be greatly appreciated.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 09-21-2009, 04:02 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: yet another Axiom question

Okayyy so what exactly is it NOT doing

&Welcome to the DUC, Home of Tamara
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #3  
Old 09-21-2009, 09:29 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: yet another Axiom question

Windows Vista 64 is not supported.




filosofem
Reply With Quote
  #4  
Old 09-22-2009, 12:15 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,830
Default Re: yet another Axiom question

Well if you have PT working in Vista 64, i dont see why you can get the Axiom to work since M Audio has 64 bit drivers for it, as far as I know anyway. That said, at this time 64 bit OS's are not supported. But they are working on it.
__________________
Brian

Windows 11 Pro | macOS 12
Pro Tools 2021
benonistudio.com
Youtube Channel - benonistudio
Plugin Deals
@benonistudio
Reply With Quote
  #5  
Old 09-23-2009, 09:36 AM
followmeserpents followmeserpents is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: El Paso, TX
Posts: 7
Default Re: yet another Axiom question

as far as pro tools, it isn't doing anything. pro tools recognizes it in the peripherals sections but it does not function what so ever. nothing happens.

thanks for the response.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-23-2009, 09:41 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: yet another Axiom question

Peripherals? The only reason to set it up under peripherals is if you are trying to use it as a control surface for Pro Tools, and in that case you need to read THIS POST.



If you are just trying to use it as a standard MIDI controller to play instruments, then it should show up as the input for MIDI and Instrument tracks automatically if it is installed correctly.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Axiom 25 - general midi setup question YYR123 MIDI 4 10-11-2011 12:21 PM
Programing question: Axiom pro 61 frankielouis Pro Tools M-Powered (Win) 8 03-25-2010 10:37 AM
Axiom Pro Question - Russ? crow Virtual Instruments 2 12-05-2009 03:37 PM
Axiom 25 + midi clock question DaveSB MIDI 3 03-18-2008 11:56 AM
Axiom 61 question ttamnedloh MIDI 0 06-28-2007 07:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com