Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-01-2013, 06:53 AM
mlemos mlemos is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: new york
Posts: 1,114
Default Artist Mix SEL button doesn't work

hi,

my new artist mix's SEL button does nothing. the only way i can select a track is through PT.

is this a programming defect or do i have a faulty unit?

BTW, it didn't work with eucon 2.7 and it doesn't work with 2.7.1

thanks,
marco
Reply With Quote
  #2  
Old 05-01-2013, 02:52 PM
mlemos mlemos is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: new york
Posts: 1,114
Default Re: Artist Mix SEL button doesn't work

can anyone let me know if they are able to select a track using the SEL button on the artist mix.

even a simple yes or no would be helpful.

marco
Reply With Quote
  #3  
Old 05-03-2013, 05:55 AM
mlemos mlemos is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: new york
Posts: 1,114
Default Re: Artist Mix SEL button doesn't work

okay...can someone from avid chime in and let me know if the SEL buttons actually work. please.

thanks,
marco
Reply With Quote
  #4  
Old 05-03-2013, 09:13 AM
Halfmoon Halfmoon is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: California
Posts: 69
Default Re: Artist Mix SEL button doesn't work

Marco,
SEL key is working here on my MC Mix w/ PT.
Does anything else work from your Artist Mix - faders, banking, or the Shift-layer Transport commands, Solo/Mute(On)?
Here are instrux for running the unit in Test mode (one way to check that faders and switches have basic functionality):
To access Test mode for Faders and Switches:
1. Make sure the unit is powered off.
2. Hold <PAGE+PAGE>+NUDGE>+the left SHIFT key while pressing POWER to power the unit on. The faders begin to travel from lowest to highest positions and back. LEDs flash on/off. You can press any switch to see its name on the channel displays.
** ** **
Let us know if any of the other Mix functions are working w/ PT, and if any SEL switches appear unresponsive in Test mode. MIght be a defective unit, but it could be something else (the whole unit or some of it might be "locked" to a different application - EuControl Settings > Assign page).

M
Reply With Quote
  #5  
Old 05-03-2013, 10:46 AM
mlemos mlemos is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: new york
Posts: 1,114
Default Re: Artist Mix SEL button doesn't work

M,

thanks allot for the reply.

Quote:
Originally Posted by Halfmoon View Post
Does anything else work from your Artist Mix - faders, banking, or the Shift-layer Transport commands, Solo/Mute(On)?
yes, all other functions are working just fine.

Quote:
Originally Posted by Halfmoon View Post
To access Test mode for Faders and Switches:
1. Make sure the unit is powered off.
2. Hold <PAGE+PAGE>+NUDGE>+the left SHIFT key while pressing POWER to power the unit on. The faders begin to travel from lowest to highest positions and back. LEDs flash on/off. You can press any switch to see its name on the channel displays.
when i try to enter test mode the only thing that happens is the first channel strip says 'Use DHCP yes (default). no fader movements. pressing the select switch does toggle DHCP to 'no' but i'm not sure what to make of that.

i'm really starting to think that the unit is defective. i've gotten in touch with sweetwater and a tech is going to contact me. if it's defective they'll send me a new one.

thanks again. really appreciate it.

regards,
marco
Reply With Quote
  #6  
Old 05-03-2013, 11:21 AM
mlemos mlemos is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: new york
Posts: 1,114
Default Re: Artist Mix SEL button doesn't work

i guess that the key combination for running test mode has changed.
i found it here: http://euphonix.avid.com/artist/ux/e....php?detail=27

the select switches work fine in test mode but don't work at all when not in test mode. i opened several sessions and nothing.

i also ran auto test mode and everything seemed fine.

i'm waiting to be contacted by a sweetwater protools tech and hopefully they'll get to the bottom of it or ship me a new unit.

marco
Reply With Quote
  #7  
Old 05-03-2013, 01:20 PM
mlemos mlemos is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: new york
Posts: 1,114
Default Re: Artist Mix SEL button doesn't work

never mind...user error. i spoke with sweetwater and they informed me that i have to use the select button next to each fader, not the select button above each fader. i din't even realize that there were multiple select buttons.

regards,
marco
Reply With Quote
  #8  
Old 05-03-2013, 01:52 PM
Halfmoon Halfmoon is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: California
Posts: 69
Default Re: Artist Mix SEL button doesn't work

I think I made the same thing when I first started using my Mix!
For a relatively brief intro to using Artist series controllers w/ PT, check out the PDF called Artist Series and Pro Tools. It's installed w/ other Pro Tools Documentation. The one installed by PT 10 is newer than the one installed with EUCON (look for "Version 10" on the front page/cover).
Glad your unit turned out to be fine.
M
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Artist Control & Mix do not work with PT 11.1 Franklyn Artist Series 3 01-10-2014 10:03 PM
Artist Mix doesn't work in PT 11 redroomsound Artist Series 1 06-25-2013 03:44 PM
Help!! Can't get Avid Artist Mix to work Mischdepp Artist Series 5 04-25-2013 02:25 PM
Play button won't work? SmackUranus Pro Tools SE and Essential (Mac) 1 08-13-2012 06:09 PM
Sometimes play button doesn't work tromostheory 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 09-26-2007 09:20 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:52 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com