Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-26-2012, 12:45 AM
wwittman wwittman is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Westchester, NY, USA
Posts: 534
Default 002 'disappears'

weird one.

working in PT 9.0.6 (0S 10.5.8) on a 002 (console)

open a new session and the 002 seems to disappear.
all of a sudden the playback engine is the Aggregate output, and the 002 option has disappeared for the menu!

restarting the 002 seems to return it to the list to allow it to be reselected.
but the problem reoccurs.

this only seems to happen with these particular sessions I am getting to mix.
but that may be a coincidence masquerading as a cause.

but it's a new problem for me for sure

ideas?
thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 05-26-2012, 08:24 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,271
Default Re: 002 'disappears'

One of 2 things maybe. Bad/intermittent power harness in the 002 or maybe you have your IO setup to allow sessions to overwrite IO settings? Or maybe you need a new firewire cable?(don't wiggle it while everything is powered ON as you can fry the firewire on the 002, the computer or even both). Make that connection with all power OFF.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 05-26-2012, 09:17 PM
wwittman wwittman is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Westchester, NY, USA
Posts: 534
Default Re: 002 'disappears'

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
... or maybe you have your IO setup to allow sessions to overwrite IO settings?
Know where that preference is?
and it's not really I/O setting - it's the playback engine

thanks!
Reply With Quote
  #4  
Old 05-29-2012, 06:26 PM
deathpoet deathpoet is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 14
Default Re: 002 'disappears'

I am having the exact same problem with 003. It just disappears. I either always need to reinstall divers or delete playlist. Any way around this one? This is very frustrating.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LFE disappears? melodydetective macOS 3 09-26-2012 11:45 AM
PT disappears without warning ! oulablank 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-09-2009 08:33 PM
EQ automation disappears from LE to TDM mattg99 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-06-2005 11:14 AM
digi 001 disappears after a while roller 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-31-2005 11:36 AM
Why kick disappears in the mix? smcoptyltd Tips & Tricks 42 05-22-2003 08:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com