Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-28-2012, 09:09 AM
thierryd thierryd is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Brussels
Posts: 506
Default PT10.1.1 EQ3 filter slope mapping broken

Hi all,

it seems that in PT10.1.1 Avid has been updating their EQ III, EQ 3 to EQ3 (no space) versions for AAX 1 and 7 band types. In the process apparently the mapping of the HPF and LPF slope on the D-Control got broken.
In the native versions of EQ3 1 and 7 band the slope maps as a continuous Q controller instead of a 6dB step slope. The result is that you can't control the slope anymore. In the dsp versions it works ok.
In PT10.0.1 this still worked.
I am on OS10.6.7 and have tried to trash preferences etc. but I'm pretty sure it got broken because of the conversion to AAX compatibility.

Anyone else seeing this?

The positive news of mapping in PT10 : learn and general plug-in mapping seems to behave again (as opposed to earlier versions).

Greetings,

Thierry
__________________
http://www.a-sound.com/
Reply With Quote
  #2  
Old 03-28-2012, 07:02 PM
kronos66 kronos66 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 7
Default Re: PT10.1.1 EQ3 filter slope mapping broken

I'm seeing this as well in both AAX and Native.

Running PT-10.1.1 OS-10.7.3.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-29-2012, 12:12 AM
thierryd thierryd is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Brussels
Posts: 506
Default Re: PT10.1.1 EQ3 filter slope mapping broken

I should have added that I'm on a TDM HD3 system. I guess if you see it on AAX dsp, that you are on a HDX system.

Greetings,

Thierry
__________________
http://www.a-sound.com/
Reply With Quote
  #4  
Old 04-14-2012, 01:55 PM
thierryd thierryd is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Brussels
Posts: 506
Default Re: PT10.1.1 EQ3 filter slope mapping broken

Still broken in 10.1.2

Please Avid, it's no good going 2 steps forward, one step backward...
This is such an obvious workflow bug, that I'm surprised nobody noticed it during (beta)testing...

Greetings,

Thierry
__________________
http://www.a-sound.com/
Reply With Quote
  #5  
Old 04-15-2012, 06:06 AM
somastudios somastudios is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: switzerland
Posts: 6
Default Re: PT10.1.1 EQ3 filter slope mapping broken

same here.
pro tools hdx pro tools 10.1.1.
avid really need to fix this asap. it might look like a minor issue, but it's not and i don't get how you don't check that in beta testing. especially since it's one of avids stock eq's....
very disappointing.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-20-2012, 12:22 PM
JR Fountain JR Fountain is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Toronto, Canada
Posts: 398
Default Re: PT10.1.1 EQ3 filter slope mapping broken

I wonder if this (conversion to AAX) could explain why I'm also getting a lot of graphical glitches when using the digi EQ. Have any of you guys experienced this as well?

JR
__________________
J.R. Fountain
credits: www.imdb.com/name/nm0288354/
Reply With Quote
  #7  
Old 08-30-2014, 02:11 AM
Audioartist Audioartist is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Stockholm
Posts: 343
Default Re: PT10.1.1 EQ3 filter slope mapping broken

Has it been fixed now?
Reply With Quote
  #8  
Old 09-02-2014, 04:17 AM
Audioartist Audioartist is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Stockholm
Posts: 343
Default Re: PT10.1.1 EQ3 filter slope mapping broken

Ok, tried it.
It works.

What an amazing console my new D-control ES 32.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Axiom Pro 25 & PT10 Auto Mapping johnbarnesiii macOS 0 07-10-2012 12:37 PM
ICON filter slope control missing ggegan ICON & C|24 0 05-28-2012 08:44 PM
PT10 TDM plugin settings copy broken when audiosuite open Postman Post - Surround - Video 6 12-21-2011 07:31 AM
PT10 and Plug in mapping on Artist series propower Pro Tools 10 0 10-24-2011 12:51 AM
Filter Slope ratings porkipine 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-09-2005 03:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com